Sociální sítě
Nahoru

Prolnutí země a moře v extrémním stylu: Alpina Seastrong Diver Extreme

Dochází k postupným změnám a pak jsou tu průlomy. Nové hodinky Seastrong Diver Extreme Automatic patří do druhé kategorie a Alpina v nich poprvé využila sílu svého pouzdra Extreme, které zdobí kolekci Seastrong. Alpina a námořní dobrodružství se nyní snoubí v inovativním, výkonném a osobitém kousku umístěném v ocelovém pouzdře o rozměrech 39 x 40,50 mm.

Jedna z variant s antracitovým číselníkem je vybavena integrovaným ocelovým tahem vypůjčeným z řady Extreme, která byla poprvé představena v roce 2023. Další dvě sportovní, dynamické alternativy přicházejí s tmavě modrým číselníkem na pryžovém řemínku ve stejném odstínu nebo s oranžovou vnitřní lunetou a sladěným řemínkem. Každé hodinky jsou certifikované jako potápěčské hodinky se třemi ručkami a datem, vodotěsné do 300 m.

Podobně jako při úspěšném překonávání překážek v outdoorových sportech splnila Alpina technickou a stylistickou výzvu a přizpůsobila své ikonické pouzdro Extreme řadě potápěčských hodinek Seastrong Diver. Ve světě hodinářství, kde většina výrobců dává přednost přísnému oddělení svých řad a modelů, jde o odvážné rozhodnutí; jako takové ilustruje význam kompaktního a asertivního formátu pouzdra Alpina. Ten od nynějška odráží nejen úspěch řady Extreme, ale i úspěch značky Alpina jako celku.

Výsledek je jednoduše přesvědčivý. Menší, unisexová verze pouzdra (39 x 40,50 mm) bez problémů zapadá do kolekce Seastrong, kde se Země a Moře setkávají stejně přirozeně jako mořská vlna s pobřežím. Hodinky Seastrong Diver Extreme Automatic si sice zachovávají výrazně sportovní styl, ale díky svým střídmějším rozměrům jsou ideální i pro každodenní nošení ve městě pod košilí nebo sakem.

Tento kousek je dalším ztělesněním étosu značky Alpina: nekompromisní, technologicky vyspělá hodinářská práce, která je zároveň rozvážná, vyvážená a nikdy ne okázalá, což je výsledkem odkazu dobrého vkusu a etikety, který se vytvořil během dlouhé historie značky, jež loni oslavila 140. výročí od svého založení.

Nové hodinky Seastrong Diver Extreme Automatic jsou nyní k dispozici ve třech variantách, přičemž všechny odrážejí technické a stylové kódy, které definují DNA této kolekce.

Tři ručně leštěné ručky uprostřed číselníku s ikonickým trojúhelníkovým znakem Alpina jsou doplněny datovým okénkem na šesté hodině. Pro maximální čitelnost a v plném souladu s normou ISO 6425, která se používá pro certifikaci potápěčských hodinek byly ručky i indexy potaženy luminiscenčním materiálem. V datovém okénku jsou černé číslice na bílém pozadí.

Luneta je tradičně vroubkovaná a jednosměrná. Společnost Alpina přidala i svůj vlastní speciální vlastní prvek: vložka lunety je z keramiky, extrémně odolného materiálu, který odolá nárazům a poškrábání; i když to není nutností, bylo to považováno za vhodnější pro outdoorové aktivity. Aby byla zaručena certifikovaná vodotěsnost do 300 metrů, je zadní strana pouzdra (s vyrytým logem Seastrong) šroubovací, stejně jako vroubkovaná korunka na třech hodinách. Kromě této všestranné ochrany se automatický strojek AL-525 může pochlubit rezervou chodu 38 hodin.

První z trojice hodinek je v odstínech šedé a jako jediné jsou vybaveny integrovaným ocelovým tahem, který byl vyvinut speciálně pro pouzdro Extreme a poprvé se zde objevuje v kolekci Seastrong. V souladu s nejlepší tradicí jemného hodinářství se na náramku střídají saténové a leštěné povrchy na systému tří článků, které přirozeně obepínají zápěstí a jsou zajištěny překlápěcí sponou. Číselník je antracitově šedý, zatímco rámeček je černý.

Další dvě sportovnější a dynamičtější verze jsou vybaveny pryžovým řemínkem s texturou a vlastní překlápěcí sponou, která je chráněna tlačítkem. První z těchto dvou variant je vyvedena v tmavě modré barvě s odpovídajícím číselníkem a úchytem korunky. V druhé variantě je černý číselník kompenzován jasně oranžovou vnitřní lunetou a odpovídajícím pryžovým řemínkem.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.