Zavřít reklamu

Samsung nám v létě, tedy pravděpodobně 10. července, ukáže svá nová ohebná zařízení v podobě modelů Galaxy Z Fold6 a Z Flip6. Přestože nám k tomuto dni pořád zbývá poměrně hodně času, jednotlivé úniky informací s poslední dobou patřičně sílí. Je to případ i toho aktuálního, který nás ale příliš nepotěší. 

Podle nedávných zpráv totiž Samsung plánuje implementovat na nové duo svých skládacích telefonů strategii dvou čipových sad, tedy tu, kterou používá u řady Galaxy S24. V ní má model Ultra celosvětově nejnovější čip Snapdragon, Modely Galaxy S24 a S24 dostaly na určitých trzích, jako je ten náš, vlastní čip Samsungu, a to konkrétně Exynos 2400. 

Který model by ale dostal jaký čip? Zde je to poměrně jednoduché. Snapdragon by šel jistě do modelu Fold, protože je na výkon náročnější a také oproti Flipu, který by tedy dostal domácí Exynos, o poznání dražší. Exynosy mají celosvětově špatnou pověst kvůli problémům generace 2200, kterou Samsung uvedl v řadě Galaxy S22. Oproti tomu dva roky vývoje pomohly Exynos 2400 poměrně dobře vyladit a nejedná se o nijak špatný čip, což dokládají i recenze Galaxy S24 a S24+. 

Problém je v tom, že mínění veřejnosti se hodně těžko napravuje. Protože pak Samsung potřebuje skládačky tlačit jako nový podsegment smartphonů, je tento krok trošku riskem. Právě Galaxy Z Flip má být totiž tím ohebným telefonem, který přesvědčí zákazníky konkurence k tomu, aby přešli k Samsungu. Jenže když bude hned od počátku odsuzován pro svůj čip, je těžké soudit, jak se mu ve finále povede.

Špičkové Samsungy s mnoha bonusy koupíte zde

Dnes nejčtenější

.