Pátek, 17 května, 2024

bbq-art bistro. Unikátní street food na kolečkách milují nejen Opavané.

Michal a jeho manželka Lucie se během pandemie rozhodli změnit svůj osud a otevřít si vlastní gastronomický podnik, ovšem na kolečkách. Tenhle americky laděný foodtruck stojí v Opavě a specializuje se na kvalitní burgery, hotdogy, pizzoš-langoš, krémové polévky a další speciality. Najíst se v něm můžete od úterý do soboty. A co nám o něm řekl Michal, jeden z majitelů?

Michale, řekněte nám, v čem je váš food truck jedinečný? 

Kouzlo našeho food trucku je v tom, že tam pracujeme společně s manželkou. Připravujeme jídlo po svém a tak, jak nás baví. Právě toho si naši zákazníci cení a proto se za námi stále vracejí a díky dobrým ohlasům stále přibývají nový zákazníci.

Michal a Lucie Knappe

Kdo ve vás vlastně probudil zájem o gastronomii? A to takový, že jste se rozhodli pro založení vlastního podniku…

Ani nevím, ale celé dětství mě a naši rodinu provázelo budování pekárny Knappe, která patří strejdovi a od tama už není daleko ke kuchařině nebo gastru. Proto jsem se rozhodl jít studovat tento obor. Po letech nabývání zkušeností v různých typech provozů, ať už restauračního, hotelového, cateringů nebo závodního stravování, jsem měl pořád pocit, že bych měl mít něco „svého“ a vařit si podle sebe. Ale vždy mi chyběla odvaha. Až covid a jeho restrikce mi nedovolili pracovat v hotelu, kde jsem byl zaměstnán, proto vznikla myšlenka food trucku.

vždy mi chyběla odvaha.

Jaké překážky jste museli překonat na začátku vaší podnikatelské cesty?

Tím, že jsme otevírali v covidové době, bylo složité koupit nebo pronajmout si food truck. Vyřešit patřičné povolení ke stání a věřit tomu, že lidi i v této době plné strachu a zákazů budou chodit. V té době byl i omezený pohyb lidí ve večerních hodinách, nebo přejíždějí do různých okresů. Takže doba to byla těžká a zároveň zajímavá, ale zvládli jsme to a lidi nás podporovali a navštěvovali v hojném počtu.

Jaké marketingové strategie se vám osvědčily při budování povědomí o vašem podniku?

Strategii vyloženě nemám. Gastro je běh na dlouhou trať. Vstáváte brzo ráno a chodíte spát pozdě večer, ale děláte to pro své zákazníky, které vaše jídlo dělá šťastnými. To je největší stimulant, proč to vlastně děláte. To je moje strategie, dělat lidi šťastnými a spokojenými s plnými břichy.

Kde vás a váš food truck můžeme vidět v nejbližší době? Plánujete účast na nějakých festivalech nebo jiných veřejných akcích?

Náš food truck má stabilní základnu před rodinnou pekárnou Knappe. Už vloni si nás spoustu našich zákazníků rezervovalo na soukromé akce, které se mnohdy kryjí s velkými festivaly. Rozhodli jsme se jít cestou těmito menšími akcemi, které jsou o kvalitě a příjemně stráveném dni s našimi zákazníky, než mnohdy velké festivaly, které jsou plné stresu a stovkami vyrobených porcí jídel za krátký časový úsek, což je opravdu nářez. Ale neříkám, že na veřejné akce nechodíme. Letos nás čekají například SILESIA BIKE MARATHON, POJEZ FEST, ZAHRADA PLNÁ CHUTÍ a mnoho dalších. Letní sezónu zakončíme naší akcí NAPEČENO, NAVAŘENO, která měla vloni velký úspěch. Je to sraz food trucků a kamarádů, kteří do tohoto odvětví také zapadají, náš řezník, místní farmáři, skvělé kavárny a spoustu dalších lokálních kolegů. Je to také den otevřených dveří pekárny, kde jsme spojili síly také studenty a budoucími kolegy z oboru ze SŠHS a VOŠ Opava, p.o.

Závěrem, prozraďte nám prosím, jaké je vaše nejoblíbenější jídlo z vaší nabídky 🙂

Jím všechna svá jídla z menu, která máme. Takže oblíbence úplně nemám, ale nejvíc se těším na úterý, kdy zařazujeme týdenní specialitu a ochutnám zajímavou až mnohdy šílenou kombinaci, která mě napadne.

Děkujeme za rozhovor, ať se vám daří!

Text: redakce

Foto: BBQ-ART-GASTRO


www.pojez.cz

RELATED ARTICLES