Česko 0:0 Rakousko

Murray rozhodl o postupu Denveru tři vteřiny před koncem. Boston přejel Miami 102:88 a v sérii vede 3:1

Basketbalistům Los Angeles Lakers i letos ukončil sezonu Denver. Tentokrát poměrem 4:1 na zápasy poté, co v pátém duelu rozhodl o výhře 108:106 Jamal Murray košem 3,6 sekundy před koncem. Po jasném vítězství 97:88 postupuje i Oklahoma City, která ovládla sérii s New Orleans 4:0. Krok od postupu je Boston, který ve čtvrtém duelu uspěl na palubovce Miami jednoznačně 102:88.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamal Murray rozhodl o postupu Denveru košem 3,6 vteřiny před koncem

Jamal Murray rozhodl o postupu Denveru košem 3,6 vteřiny před koncem | Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Murray rozhodl vyrovnané utkání, v němž ani jeden ze soupeřů nevedl dvouciferným rozdílem, těžkou střelou z jedné nohy z rohu šestky. Celkem nasbíral hrdina týmu, který podobně rozhodl i druhý duel, 32 bodů a sedm asistencí, když proměnil jednu šestku, pět z deseti trojek a celkem třináct z 28 pokusů z pole.

„Nemám slov. Rozhodnout před našimi fanoušky, navíc podruhé… Nevím, co říct, jsem jen šťastný za náš tým,“ řekl dojatý Murray bezprostředně po konci zápasu. Rozehrávači Nuggets sekundoval Michael Porter Jr. s 26 body, Nikola Jokić zaznamenal 25 bodů, 20 doskoků a devět asistencí.

Hosty vedl s 30 body, jedenácti asistencemi a devíti doskočenými míči LeBron James, devatenáct bodů nasbíral Austin Reaves a sedmnáct bodů a patnáct doskoků měl Anthony Davis. Ten si během utkání poranil ruku, byl ale nakonec schopen dohrát. Lakers trefili deset z 35 trojek a zahodili devět šestek z 27, domácí jich stříleli jen devět.

Denver vyzve Minnesotu

Po předchozím vyřazení Golden State a Phoenixu se poprvé od roku 2005 stane, že ve druhém kole play-off fanoušci neuvidí Stephena Curryho, Kevina Duranta ani LeBrona Jamese. Nuggets se ve druhém kole utkají s Minnesotou, která už dříve vyřadila silný Phoenix jednoznačně 4:0 na zápasy.

Dominantní Oklahoma 

Do konferenčního semifinále míří také Oklahoma, která ukončila sérii s New Orleans taktéž v nejkratším možném čase. Čtvrtý duel rozhodla až poslední část, kterou hosté ovládli 27:18. Thunder vedli Shai Gilgeous-Alexander a Jalen Williams, oba s 24 body, prvně jmenovaný přidal i deset doskoků.

Pelicans přitom v závěrečné čtvrtině nebyli daleko od výhry, vše ale rozhodla šňůra 18:2 hostů. Domácím nepomohlo, že v celé sérii bojovali bez zraněného Ziona Williamsona, tým tentokrát vedli C.J. McCollum s 20 body a litevský pivot Jonas Valančiunas s devatenácti body a třinácti doskočenými míči.

Thunder postoupili přes první kolo poprvé od roku 2016, kdy se dostali do konferenčního finále. Ve druhém se utkají s vítězem série mezi Dallasem a Los Angeles Clippers (2:2).

Boston krok od postupu

Pouhou výhru od postupu je Boston, který ve čtvrtém utkání na Floridě vedl až o 28 bodů. Nakonec uspěl 102:88, ačkoli dohrával bez Kristapse Porzingise, jenž musel odstoupit pro podezření na zranění Achillovy šlachy. Měl by být ovšem v pořádku.

Zářil především Derrick White, jenž zaznamenal své kariérní maximum 38 bodů, když proměnil patnáct z 26 střel z pole a osm z patnácti trojek. „Trefil jsem několik střel hned na začátku, to vám vždycky pomůže. Koš pak vypadá větší, než ve skutečnosti je,“ řekl White po duelu. S 20 body mu sekundoval Jayson Tatum.

Heat spoléhali na Bama Adebaya s 25 body, sedmnácti doskoky a pěti asistencemi, devatenáct bodů přidal Tyler Herro a osmnáct Caleb Martin. Ani tentokrát se tým nemohl spolehnout na Jimmyho Butlera, který kvůli zranění do série zatím nezasáhl.

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Východní konference - 4. zápas:

Miami - Boston 88:102, stav série 1:3.

Západní konference:

4. zápas: New Orleans - Oklahoma City 89:97, konečný stav série 0:4.

5. zápas: Denver - LA Lakers 108:106, konečný stav série 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme