I pomalý hrnec je třeba čas od času důkladně vyčistit. Šetřete své zdraví a zkuste přírodní prostředky

I pomalý hrnec je třeba čas od času důkladně vyčistit. Šetřete své zdraví a zkuste přírodní prostředky. Všechny ženy, které vlastní pomalý hrnec, ho opravdu milují. Vlastně neví, co by bez něj dělaly. Ale může se stát, že se někdy podíváte dovnitř a spatříte, že jeho vnitřek je dost ušpiněný. A v tu dobu si možná uvědomíte, že jste ho vlastně nikdy nečistili a že je na čase to konečně udělat. Skvělou zprávou je, že na tom nic není.

Jak vyčistit vnitřek pomalého hrnce

Začněte tím, že naplníte malou misku čpavkem a umístíte ji na dno pomalého hrnce, ale bez té vložky. Nepřelévejte čpavek přímo na dno vařiče, protože vám určitě vyteče po pracovní desce a to nechcete. Nasaďte poklici a můžete odejít. Jednoduché, že? Veškerou práci za vás udělají výpary právě z toho čpavku.

Nechte misku v hrnci přes noc odležet a druhý den ji vyjměte. Čpavek ihned vylijte a veškerý připálený nepořádek můžete ihned setřít. Poté si můžete vytvořit pastu z peroxidu vodíku a jedlé sody. Tou vydrhněte poslední zbytky nečistot, většinou se nachází okolo horního okraje hrnce. Opravdu na tom nic není.

Jídlo

Foto: Pixabay

Vyzkoušejte to taky

Možná se vám nebude chtít věřit, že tyto dva jednoduché kroky vám budou stačit při čištění hrnce, ale je tomu tak. A díky tomuto čištění bude i hodně zašpiněný pomalý hrnec vypadat, jakobyste si ho právě přivezli z obchodu. Takže pokud si myslíte, že váš věrný starý pomalý hrnec je předurčený k tomu, aby vypadal tak špatně, že ho nebudete chtít pomalu ani vytáhnout, zkuste se nad jeho čištěním znovu zamyslet.

Když vyzkoušíte tyto dva kroky, uvidíte, že se hrnec bude opět blýskat jako nový. A důležité je ještě zmínit, že při tomto postupu nebudete muset vykonávat žádnou náročnou práci, jako je například drhnutí připálenin. Čpavek, který použijete, totiž úplně všechno udělá za vás. A to je snad naprosto skvělé ne?

Zdroj: https://nebydliblbe.cz/2023/03/28/recenze-pomale-hrnce/, https://mamavkuchyni.cz/pomaly-hrnec/

Náhledové foto: Pixabay

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.