Zavřít reklamu

Připněte si důležité konverzace

Máte na WhatsAppu konverzace, které chcete mít vždy po ruce? Ať už se jedná o chat s nejlepším kamarádem, kolegy z práce nebo důležitou skupinu, můžete si je v WhatsAppu připnout nahoru. Takto se budou vždy zobrazovat na prvních místech v seznamu konverzací, i když vám někdo jiný napíše. Stačí v seznamu konverzací přejet prstem zleva doprava po dané konverzaci a poté klepnout na Připnout.

Upravte si písmo

WhatsApp umožňuje formátovat text v chatu, čímž mu dodáte na výrazu a zvýrazníte důležité informace. Můžete psát tučně, kurzívou, přeškrtnutě a dokonce i monospacem. Stačí k tomu použít jednoduché symboly:

  • Tučně: Označte text hvězdičkami před a za ním (např. toto je tučný text).
  • Kurzíva: Označte text podtržítky před a za ním (např. toto je kurzíva).
  • Přeškrtnuté: Označte text vlnovkami před a za ním (např. ~~toto je přeškrtnutý text~~).
  • Monospace: Označte text třemi apostrofy před a za ním (např. toto je text v monospace).

Sledujte, s kým si píšete nejvíce

Zajímá vás, s kým si na WhatsAppu povídáte nejčastěji? Můžete si to snadno zjistit v Nastavení -> Využití dat a úložiště -> Využití úložiště. Zde se vám zobrazí seznam konverzací seřazených podle toho, kolik v nich máte zpráv. Mějte na paměti, že tato statistika zohledňuje pouze velikost konverzace, nikoli počet konverzací. To znamená, že pokud máte s někým konverzaci, která obsahuje mnoho mediálních souborů, bude se zobrazovat výše v seznamu než konverzace s větším počtem textových zpráv, ale bez obrázků a videí.

Ukládejte si oblíbené zprávy

Narazili jste v chatu na zprávu, kterou si chcete uchovat pro pozdější použití? Můžete si ji jednoduše uložit mezi oblíbené. Stačí zprávu v konverzaci dlouze stisknout a z nabídky vybrat Označit hvězdičkou. Všechny takto označené zprávy pak najdete v Nastavení -> Zprávy s hvězdičkou. V této sekci se vám zobrazí chronologicky uspořádaný seznam všech zpráv, které jste v minulosti označili hvězdičkou. Zprávy si můžete prohlížet jednotlivě, klepnutím na ně je otevřete v kontextu dané konverzace.

Deaktivujte automatické ukládání médií

Pokud vám vadí, že se fotky a videa z WhatsAppu automaticky ukládají do galerie telefonu, můžete tuto funkci deaktivovat. V Nastavení -> Chaty jednoduše vypněte možnost Uložit do složky fotoaparátu. Mějte ale na paměti, že tato změna ovlivní pouze nově stažená média. Již dříve uložené fotky a videa ve vaší Galerii zůstanou zachovány. Pokud je chcete odstranit, budete je muset smazat ručně.

.