‚Negativními emocemi se nenecháme ovlivnit.‘ Bayern chce umlčet kritiku fanoušků i vedení klubu

Postoupili mezi čtyři nejlepší týmy Evropy, přesto jsou fotbalisté Bayernu Mnichov dál terčem kritiky vlastních fanoušků. V úterý je budou moct znovu trochu utišit, rozehrají totiž semifinále Ligy mistrů, a to proti Realu Madrid.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joshua Kimmich přispěl gólem k vyřazení Arsenalu. Teď jeho tým čeká slavný Real Madrid

Joshua Kimmich přispěl gólem k vyřazení Arsenalu. Teď jeho tým čeká slavný Real Madrid | Foto: Angelika Warmuth | Zdroj: Reuters

Fotbalistům Bayernu Mnichov hrozí, že budou poprvé od roku 2012 v sezoně bez velké trofeje. V německé lize je už jistým šampionem Leverkusen z domácího poháru bavorský tým dávno vypadl a tak klubu zbývá už jen prestižní Liga mistrů. V ní v úterý večer rozehraje Bayern semifinále proti v posledních letech nejúspěšnějšímu celku této soutěže – Realu Madrid. 

Prezident obvinil Tuchela

Fotbalisté Bayernu se nezbavili kritických hlasů ani po docela nečekaném vyřazení anglického Arsenalu ve čtvrtfinále Ligy mistrů. O víkendu je přiživil sám čestný prezident a někdejší hráčská legenda klubu Uli Hoeness, který obvinil dosluhujícího trenéra Thomase Tuchela z nedostatečné práce s rozvojem hráčů. Přitom Hoeness je v Mnichově zároveň členem dozorčí rady, a tak teoreticky může ovlivňovat výběr kouče.

Sám Tuchel se na tiskové konferenci, která proběhla večer před utkáním, nechtěl věnovat Hoenessovým útokům. Zmínil jen, že má v hlavě pouze Real Madrid, a na kritiku nemyslí. Podobně reagoval i záložník Joshua Kimmich, který měl přitom v průběhu sezony třeba podle magazínu Kicker s Tuchelem osobní spory.

‚Požár v týmu se nás netýká‘

„O tom požáru okolo týmu samozřejmě víme, ale nás hráčů se to v tuto chvíli tolik netýká. Soustředíme se na tento zápas a na odvetu v příštím týdnu. Nějakými negativními emocemi se nenecháme rušit a ovlivnit,“ řekl Kimmich.

Jestli kritiky fotbalisté Bayernu alespoň částečně umlčí se dozvíme večer, jejich utkání s Realem Madrid začne ve 21 hodin. Ve středu hrají druhé semifinále Dortmund a Paris Saint Germain.

Adam Weidenthaler, František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme