Češi přišli na geniální způsob, jak rozmrazit maso na poslední chvíli

Fotografie: Depositphotos

V hektickém dni, kdy je zapotřebí udržet spoustu myšlenek, se snadno stane, že na něco zapomenete. Jednou z takových věcí může být právě rozmrazení masa.

Nemusíte ale zoufat, nutně to neznamená, že jste dnes bez večeře. Je zde několik rad, jak si poradit se zmraženým masem tak, aby bylo co nejrychleji připraveno ke konzumaci. Existuje hned několik možností, jak si s tímto problémem poradit. Samozřejmě nejspolehlivější metodou je maso vyndat a nechat ho pomalu rozmrazit v lednici, to ale může trvat celý den. Proto existují i metody rychlejší.

Vybrat si můžete mezi vodní lázní a mikrovlnnou troubou

Při rozmrazování masa může být lákavé použít horkou vodu pro urychlení procesu, avšak jak varuje web Healthline, je to postup, kterému byste se měli vyhnout. Horká voda může způsobit, že vnější části masa se rozmrazí mnohem rychleji než vnitřní části, což může vést k nežádoucímu růstu bakterií. Podle webu Newly je místo toho doporučeno vytvořit vodní lázeň s použitím studené vody.

Je vhodné vodu v lázni měnit každých 30 minut, zvláště pokud rozmrazujete větší kus masa, protože voda může rychle ztratit svou teplotu. Tento přístup je efektivní díky lepší vodivosti tepla ve vodě oproti vzduchu. Voda odebírá teplo z masa účinněji, což znamená, že proces rozmrazování probíhá rychleji než v prostředí vzduchu při stejné teplotě. To jsou podle webu BBCGoodFood důvody, proč takový způsob rozmrazování zaručeně funguje.

Zmrazení pečiva prodlouží jeho trvanlivost. Nutné je ovšem postupovat správně

Rozmrazit kuře ve studené vodě jde rychlým a snadným způsobem

Použití mikrovlnné trouby je populární metoda pro rozmrazování kuřete díky své rychlosti a jednoduchosti. Při rozmrazování kuřete v mikrovlnce je však nezbytné zachovat zvýšenou opatrnost, protože jeho příliš dlouhé nebo nevhodně nastavené rozmrazování může vést k tomu, že maso nebude bezpečné k jídlu. Abyste si ověřili, zda je kuře kompletně rozmrazené, udělejte malý řez do nejtlustší části kuřecího prsa nebo stehna.

Kuchař
Fotografie: Pexels

Zasunutím prstu zjistíte, zda je maso měkké a zda v něm nezůstaly žádné ledové krystaly. Pokud ucítíte ledové krystaly nebo tvrdé maso, je třeba v rozmrazování ještě chvíli pokračovat. Čtenáře deníku SvětKreativity jsme v předchozím článku informovali také o tom, jak lze během nákupu snadno poznat kvalitu masa a nepřinést si tak domů zkažený kus.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*