Chlapec si stěžoval na potíže s polykáním. Doktoři mu v krku našli zaseklou minci

Fotografie: Depositphotos

Neuvěřitelný příběh se stal v Kalifornii a jeho hlavním hrdinou je teprve 14letý chlapec. Ten dorazil do nemocnice s problémy s polykáním a nezvykle chraplavým hlasem.

V Kalifornii se lékaři setkali s neobvyklým případem čtrnáctiletého chlapce, který přišel do nemocnice s chraplavým hlasem a obtížemi při polykání. To, co následovalo po rentgenovém vyšetření, bylo pro zdravotnický tým velkým překvapením, neboť narazili na situaci, již by mnozí považovali za život ohrožující.

Nezvyklá událost, která se táhla několik hodin

Podle informací zveřejněných v The New England Journal of Medicine chlapec nešťastnou náhodou spolkl minci v hodnotě 25 centů jen šest hodin předtím, než vyhledal lékařskou pomoc. I přesto, že nevykazoval běžné symptomy jako problémy s dýcháním, které jsou často spojeny s přítomností cizího tělesa v dýchacích cestách, lékaři se rozhodli poslat ho na důkladné rentgenové vyšetření hrudníku.

Rentgen odhalil, že mince se zasekla mezi hlasivkami a průdušnicí, paradoxně však umožňovala dostatečný průchod vzduchu, což vysvětlovalo, proč neměl chlapec potíže s dýcháním. Fotografie z vyšetření ukazovaly minci zřetelně umístěnou v dýchacích cestách chlapce, což byla pozoruhodná situace, která mohla snadno skončit tragicky. Na nebezpečnost této situace upozorňuje i deník People.

Záděra na nehtu se jí málem stala osudnou. Tuto kritickou chybu dělá denně v kuchyni 9 z 10 lidí

Mohlo jít o nehodu s fatálními následky, chlapec měl ale štěstí

Chlapec měl nakonec štěstí, že situace nevedla k vážnějším komplikacím. Lékaři zdůraznili, že cizí tělesa umístěná v hrtanu nebo průdušnici musí být okamžitě odstraněna, aby se zabránilo možnému narušení dýchání. V tomto případě byla provedena bronchoskopie pod celkovou anestezií, během které byla mince úspěšně odstraněna bez jakéhokoliv poškození vzduchových cest.

Po zákroku se chlapcovy symptomy zcela ztratily a byl schopen opustit nemocnici. Tento incident slouží jako připomínka rizik spojených s náhodným spolknutím malých předmětů a důležitosti rychlého a efektivního lékařského zásahu. Nejedná se o jediný zajímavý lékařský případ, o kterém jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali. Nastávající rodiče čekal překvapivý a trochu děsivý ultrazvukový snímek miminka.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*