Takto jednoduše si vypěstuje nádherné muškáty i začátečník. Díky tomuto triku porostou jako o život

Muškát
Fotografie: Pexels

Muškáty, známé také jako pelargonie, jsou oblíbené květiny, které se často pěstují v zahradách, na balkonech a v okenních květináčích díky jejich krásným a barevným květům.

Tyto rostliny jsou relativně nenáročné na pěstování. Preferují slunečné stanoviště a dobře odvodněnou půdu. Je důležité udržovat půdu vlhkou, ale zároveň se vyhýbat nadměrnému zalévání, což by mohlo vést k hnilobě kořenů. Pro bohaté kvetení je vhodné pravidelně přihnojovat a odstraňovat odkvetlé květy, což podporuje tvorbu nových květů.

Muškáty krásně kvetou a dodávají prostoru barvu a život

Muškáty preferují stabilní teplotní podmínky kolem 20 stupňů Celsia. Je důležité udržet teplotu v tomto rozmezí, aby rostliny prosperovaly. Zalévání by mělo probíhat dvakrát týdně vodou, která má pokojovou teplotu. Tento režim pomáhá udržovat půdu dostatečně vlhkou, aniž by docházelo k jejímu přemokření, jak radí web Život.

Po každém zalévání je nutné půdu kolem rostlin lehce zkypřit. Tento krok zlepšuje cirkulaci vzduchu v půdě a podporuje zdraví kořenů. Ačkoliv muškáty potřebují hodně světla pro optimální růst a kvetení, je důležité vyhnout se přímému slunečnímu světlu, které může listy spálit nebo poškodit. Jedná se o upozornění, upozorňuje web GardeningKnowHow.

Díky tomuto zázračnému hnojivu z kuchyňských zbytků porostou okurky jako o život

Pozor dávejte i na správný řez

To, co mnoho lidí přehlíží, je správná péče o řez květiny. U dospělých rostlin je zásadní pravidelně odstraňovat staré stonky, což pomáhá stimulovat nový růst a zdravé kvetení. Při prořezávání by na každém výhonku mělo zůstat ideálně 3 až 5 pupenů. Po provedení řezu je nesmírně důležité ošetřit řeznou ránu, aby se předešlo infekci a podpořilo se rychlé hojení.

Muškáty
Fotografie: Pexels

Tento způsob prořezávání je obzvláště vhodný pro muškáty, které jsou staré alespoň jeden rok, protože mladší rostliny mohou být na tak intenzivní zásahy citlivější. Důležité je také načasování prořezávání – zimní měsíce nejsou pro tento úkon vhodné, protože rostliny jsou v klidovém stavu. Další tipy, jak pěstovat muškáty jako naše babičky, najdete v dalším článku, který jsme na webu SvětKreativity zveřejnili.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*