Zavřít reklamu

Nedávno se v digitálních kuloárech objevila zpráva, že Google pracuje na tom, aby uživatelé mohli z Obchodu Play stahovat více aplikací současně. Nyní to vypadá, že americký gigant začal tuto funkci zavádět, i když k dokonalosti má daleko, alespoň tedy podle zjištění webu 9to5Google.

Web 9to5Google uvedl, že tato funkce je na jeho několika redakčních telefonech Pixel dostupná ve verzi Obchodu Play 40.6.31. V současnosti je však prý možné stahovat najednou pouze dvě aplikace s tím, že všechny další aplikace, které se mají stáhnout, jsou označeny jako Pending (čekající).

Původní únik přitom hovořil o tom, že z Obchodu Play bude možné stahovat najednou minimálně pět aplikací, nikoli jen dvě. Nicméně lze očekávat, že Google dříve či později provede některé další změny limitu stahování, a snad také uživatelům umožní vybrat si, kolik aplikací je možné tímto způsobem současně stáhnout.

V tuto chvíli se funkce vícenásobného stahování podle všeho nevztahuje na aktualizace aplikací, přičemž Obchod Play stahuje pouze jeden update najednou a zbytek nechává ve stavu Pending. Simultánní stahování updatů aplikací by bylo nepochybně pohodlnější, nicméně je pravděpodobné, že Google tuto možnost v budoucnu zavede. Než se nová verze Obchodu Play dostane ke všem uživatelům, může to trvat až několik týdnů, takže pokud pro vás zatím není dostupná, buďte trpěliví.

Dnes nejčtenější

.