Na vláčky vlakem. Tak bude vypadat tradiční výstava modelového kolejiště na plzeňských Skvrňaněch
Motorák Hurvínek, zdroj foto: Vlaky Plzeňského kraje
Motorák Hurvínek, zdroj foto: Vlaky Plzeňského kraje

Na vláčky vlakem. Tak bude vypadat tradiční výstava modelového kolejiště na plzeňských Skvrňaněch

30 dubna, 2024 0 Od Pavel Žižka

Plzeň – město vlaků a vláčků. V tomto duchu se ponese tradiční výstava modelové železnice, která se konává v Plzni na Skvrňanech. Ani letošek nebude výjimkou. Termín této výstavy se přitom blíží. Organizátoři navíc zájemcům o návštěvu výstavy z okolí nabídnou nevšední zážitek.

Výstavu bude hostit salesiánské středisko v Křimické ulici. Návštěvníky tu bude příští týden čekat modelové kolejiště ve velikosti H0. Po něm se bude prohánět desítka vlakových souprav. Návštěvníci budou moci obdivovat široké spektrum zmenšených lokomotiv, od parních po dieselové. Prezentaci modelové železnice doplní také výstava fotografií. Stát se můžete dokonce malým strojvedoucím modelové lokomotivy.

Výstava bude otevřena od 6. do 12. května, ve všední dny od 10 do 12 hodin a od 13 do 19 hodin. Ve svátek o víkendu se pak můžete přijít pokochat malými vláčky mezi desátou dopolední a čtvrtou odpolední. Ve dnech 9. až 12. května bude navíc k vidění modelová železnice ve velikosti G. Vstupné je dobrovolné.

A na státní svátek 8. května organizátoři návštěvníkům z okolí připravili nevšední zážitek. Bude totiž vypravený zvláštní historický vlak Hurvínek, kterým cestující z Vejprnic, Křimic, Rokycan a z Ejpovic mohou na výstavu přijet. Kapacita vlaku je však omezena.

zdroj:  Robert Šesták, Vlaky Plzeňského kraje