Hlavní obsah

Dramatické slevy se nekonají. Tyto mobily si drží svou cenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U prémiových chytrých telefonů jsme si už zvykli, že po pár měsících na trhu ceny začnou dramaticky klesat – v některých případech klidně i o více než deset tisíc korun. Opačný trend je patrný u tlačítkových mobilů, které si naopak svou cenu víceméně stále drží. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Článek

Novinky.cz sledovaly od loňského listopadu ceny u pěti vybraných „hloupých“ mobilů, které nejsou vybavené vlastním operačním systémem. Za šest měsíců cena spadla ve většině případů jen nepatrně, zpravidla o desítky korun. Najdou se ale i výjimky, které dokonce podražily.

Mezi nelevnější mobily na trhu patří aktuálně L8Star BM10 a Aligator D210, oba se dají sehnat za méně než 400 Kč. To ale platilo i před šesti měsíci, tehdy se první zmiňovaný model nabízel za 389 Kč, aktuálně je to za 359 Kč.

L8Star BM10 láká na velmi kompaktní rozměry, jde o jeden z nejmenších tlačítkových mobilů na světě. Kvůli tomu ale má velmi malý displej, který může být pro jedince s brýlemi velmi špatně čitelný.

Foto: archív výrobce

L8Star BM10

Foto: archív výrobce

Aligator D210

Prémiové mobily zlevnily o tisíce korun

Mobil

Odolné modely

V tomto ohledu je tedy rozhodně lepší volbou Aligator D210, neboť nabídne 2,5krát větší obrazovku, chlubí se 1,8palcovým displejem. Tento model si navíc podle Zboží.cz zachoval i po šesti měsících svou cenu. Stále se nabízí za 395 Kč.

Tlačítkové mobily mohou stát ale klidně i více než dva tisíce korun. Nejde přitom vždy jen o renomovanější značku, pro vyšší cenovku mají výrobci zpravidla ospravedlnění.

Například modely Caterpillar B40 i Maxcom MM917 mají jako hlavní přidanou hodnotu extrémně odolnou konstrukci. Telefonům díky tomu nevadí pády, prach, a dokonce ani voda. V případě prvního zmiňovaného modelu dokonce výrobce slibuje, že přežije i přejetí autem.

Caterpillar B40 se v listopadu nabízel za 2290 Kč, aktuálně je však dražší – v obchodech se dá sehnat od 2389 Kč. Maxcom MM917 proti tomu nepatrně zlevnil, konkrétně z 2290 Kč na 2249 Kč.

Foto: archív výrobce

Caterpillar B40

Foto: archív výrobce

Maxcom MM917

Skládačka se dvěma displeji

Slevu Novinky.cz zaznamenaly také u pátého tlačítkového modelu, kterým je Nokia 2660 Flip. Tento tlačítkový telefon se skládací konstrukcí si premiéru odbyl vloni v létě, na podzim pak přibyly nové barevné varianty. Cenovka tehdy činila 1690 Kč, aktuálně je to 1555 Kč. O žádném dramatickém propadu ceny tedy nemůže být řeč.

Kromě barvy se na samotném telefonu nic nemění. Novodobá Nokia 2660 Flip se pochlubí velkým 2,8″ vnitřním displejem i 1,77″ venkovní obrazovkou, kompatibilitou s naslouchátky a velkými tlačítky. Velkou výhodou je až 10denní výdrž na jedno nabití.

Nokia 2660 Flip nabídne také vyhrazené nouzové tlačítko, které umožňuje rychlý kontakt s nejbližšími či přímé volání na tísňovou linku. Kontaktovat je prostřednictvím tohoto tlačítka možné až pět kontaktů. Mladší jedince jistě potěší, že v telefonu nechybí legendární hra Had.

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Foto: archív výrobce

Nokia 2660 Flip

Displeje mobilů se samy opraví. Už za pár let

Mobil
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám