Zavřít reklamu

Samsung u svých vlajkových tabletů na rozdíl od telefonů nedodržuje konkrétní časový rámec pro uvádění na scénu. Například řada Galaxy Tab S8 byla představena v únoru roku 2022, zatímco řada Galaxy Tab S9 v červenci následujícího roku. Nyní se v éteru objevil únik, který říká, že chystaná řada Galaxy Tab S10 by mohla být odhalena až příští rok spolu s vlajkovou smartphonovou řadou Galaxy S25.

Podle leakera vystupujícího na sociální síti X pod jménem kro má vývoj nejvyššího modelu řady Galaxy Tab S10 – Tab S10 Ultra – blíže nespecifikované problémy, kvůli nimž prý Samsung neplánuje řadu představit v letošním roce, ale až příští rok vedle nových vlajkových telefonů řady Galaxy S25. To znamená, že na příští špičkové tablety Samsungu bychom mohli čekat ještě zhruba tři čtvrtě roku, a to samozřejmě protože by měla být řada Galaxy S25 uvedena na scénu příští rok v lednu.

O řadě Galaxy Tab S10 toho v tuto chvíli není známo prakticky nic. V únoru unikla informace, že baterie „pluskového“ modelu bude mít modelová čísla EB-BX828ABE and EB-BX828ABY, její kapacita však nebyla odhalena. Můžeme ale očekávat, že bude stejná jako u Tab S9+, tedy 10090 mAh.

Lze také předpokládat, že řadu bude pohánět čipset Snapdragon 8 Gen 3, který debutoval v řadě Galaxy S24, a že všechny modely budou disponovat OLED displeji jako v případě aktuální řady. Prakticky jistá je odolnost proti vodě a prachu podle standardu IP68 a podpora dotykového pera S Pen.

Tablety Samsungu koupíte zde

Dnes nejčtenější

.