Exsparťan Buchtele už má nového zaměstnavatele. Kdo další v extralize změní dres?

Přidat na Seznam.cz

Aktivita na hokejovém přestupovém trhu stále neutichla. Kluby se snaží přilákat do svých řad zajímavá jména a vhodně posílit své řady, aby se v příštím ročníku zařadily do bojů o ty nejvyšší mety. Pojďme se podívat na poslední dokončené transfery:

Bývalý reprezentant Jan Buchtele mění po jedenácti letech dres, nově bude nastupovat za Mladou Boleslav. S bruslařským klubem se dohodl v pondělí na podmínkách. Třiatřicetiletý útočník, jenž dříve nastupoval i za Pardubice, tak dlouho bez angažmá nezůstal.

Spartu opouští také obránce Michael Krutil. Odchovanec Letňan se zamíří na sever Čech, kde se na dvě sezony upsal libereckým Bílým Tygrům. Jedenadvacetiletý bek většinu sezony strávil v Litoměřicích, který pomáhal v Chance lize. Nyní je připraven se o svoji šanci poprat v dalším týmu v naší nejvyšší soutěži.

Posily hlásí i Karlovy Vary. Ty po řadě odchodů posilují své řady, a čerstvě mohou počítat i s obráncem Radimem Šaldou. Pardubický rodák, jenž má za sebou i zkušenosti s reprezentací, přichází z Litvínova. S Energií podepsal smlouvu na dvě sezony.

Do Varů míří také dvojice zajímavých útočných hráčů. Z Liberce se Energetikům podařilo přilákat do svých řad Jana Šíra, který už podepsal roční smlouvu s opcí. Další posilou Západočechů pak bude Slovák Ĺubomír Kupčo, jenž se tak po dvou letech vrací ze zámoří, kde nastupoval v nižší soutěži USHL za tým Des Moines Buccaneers. I on se dohodl na jednoletém působení s možností prodloužení.

Plzeň lovila svoji posilu v Hradci Králové. Z východu Čech míří na západ kanadský forvard Christophe Lalancette. Kanaďan má nyní s Plzní platný kontrakt na dva roky.

zdroj: livesport, autorský článek