Sociální sítě
Nahoru

BMW Motorrad invelt ve znamení novinek: Cestovní endura ve střední třídě nadchla

Při koupi motorky jsou klíčové testovací jízdy. Společnost Invelt, která se řadí mezi první dealery BMW v Čechách, připravila pro milovníky a nadšence motorek den pro zákazníky s dispozicí jedenácti zásadních modelů produkce BMW Motorrad včetně novinek BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure a F 800 GS. Nová generace středních cestovních endur nadchla. To hlavní je samozřejmě nový motor, který sdílejí všechny tři nové modely. Zatímco BMW F 800 GS je ideálním strojem zejména pro začínající jezdce, BMW F 900 GS Adventure je dokonale navrženo i pro náročné výlety a dlouhé cesty.

V pražském showroomu invelt účastníky čekalo představení jednotlivých modelů a následovalo sedmnáct testovacích jízd. Novinky v podobě BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure a F 800 GS představil osobně vedoucí prodeje motorek Richard Zanáška společně s kolegou z prodeje BMW Motorrad invelt. Potřebné informace poskytoval tým inveltu motorkářům po celý den akce. Celkově bylo k otestování k dispozici jedenáct modelů z celé modelové řady BMW Motorrad.

„Letošní rok je pro BMW Motorrad, co do počtu uváděných novinek, nejnabitější v historii. Moc rádi jsme proto představili první várku z nich hned zkraje sezony. Inovovaná třída středních GS se skutečně podařila a nyní jsou tyto modely ideální vstupenkou do světa modelů GS. Upravená F800 GS nyní více míří na silnice a zpevněné cesty. Svojí ergonomií láká do sedla nováčky, jezdce nižších postav a také ty, kteří se po delší době k motorkám vrací. Naopak F900 GS Adventure je kdykoliv připravena pokořit dálky. V základní výbavě je mimo jiné 23litrová nádrž, polohovatelný větrný štítek, vyhřívané rukojetě, nastavitelná řadička i zadní brzda. V rámci doplňkové výbavy si pak lze motocykl doplnit vším, na co si začínající i ostřílený dobrodruh vzpomene. Pomyslnou perlou je pak model F900 GS. Lehké enduro, kterým se BMW vrací ke svým offroad kořenům. Hmotnost snížená o 14 kilogramů, sportovní plně stavitelný podvozek Showa, jízdní režim Enduro Pro, vysoké zdvihy a úzká stavba jsou příslibem skvělých zážitků z jízdy mimo asfalt. Všechny tři modely dostaly stejný dvouválcový motor o větším objemu, který nyní činí již 895 ccm, kované písty a vyšší otáčky dodávají více výkonu i točivého momentu. Každý z uvedených modelů máme k dispozici jako předváděcí motocykl, který po předchozí domluvě rádi zapůjčíme k testovací jízdě. Jsem přesvědčen, že si tyto modely brzy najdou spoustu příznivců a nadšených uživatelů. My už jsme měli to štěstí se na všech třech svézt, proto jsou naši prodejci připraveni našim zákazníkům zprostředkovat nejen suché technické údaje, ale také šťavnaté zážitky a zkušenosti z vlastní jízdy,“ uvedl Richard Zanáška, vedoucí prodeje motorek společnosti invelt.

Testovací jízdu je možné domluvit v inveltu individuálně. Zákazník má možnost volit mezi kratším 30minutovým testem zdarma nebo využít i delších testů. Je-li to u daného modelu nabízené, zákazník obdrží navigaci s přednastavenou zajímavou trasou a může v klidu vyrazit. K otestování je v inveltu k dispozici téměř celá modelová řada BMW Motorrad. Showroom v Praze má ve svém lifestylovém butiku též kompletní sortiment výbavy pro motorkáře. Dokonale padnoucí oblečení je navrženo tak, aby zajistilo bezpečnost, bylo pohodlné a zároveň stylové, jak je u BMW zvykem.

Více z rubriky Motocykly

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.