Čeští volejbalisté dobývají Evropu. Šotola má německý titul, Bartůněk triumfoval v Nizozemí

Přidat na Seznam.cz

Českobudějovický odchovanec Marek Šotola prožívá naprosto snové angažmá v německém klubu Berlin Recycling Volleys. Do tohoto volejbalového klubu přišel v roce 2021 z francouzského Stade Poitevin Poitiers a během tří sezon získal tři tituly. Reprezentační univerzál se postupně propracoval mezi opory týmu, což dokázal včera v rozhodujícím pátém finálovém zápase. Berlín porazil Friedrichshafenu a Šotola byl se 17 body nejužitečnějším hráčem domácích.

Přitom se to pro berlínský klub nevyvíjelo vůbec ideálně. Ve finále už prohrával 0:2 na utkání, ale třemi vítěznými zápasy nepříznivý průběh rozhodující série otočil. „Ve Friedrichshafenu jsme měli i potřebné štěstí, abychom se vrátili do finálové série play-off. Měli jsme však skvělého týmového ducha a je neuvěřitelné, co se tu dnes stalo. Ve volejbale je to jedinečné. Mohli jsme našim vynikajícím fanouškům ukázat, co umíme,“ uvedla další opora týmu Tobias Flick.

I přes velmi úspěšné angažmá se Šotola s berlínským klubem loučí. „Jsem na tento tým hrdý, protože po delší pauze jsme nezačali finálovou sérii úplně dobře a prohrávali jsme 0:2 na zápasy a v tu chvíli jsme opravdu ukázali mentalitu šampionů a vrátili jsme se a vyhráli poslední zápas před nejlepšími fanoušky v Max-Schmeling-Halle! ….Jedna úžasná kapitola mé kariéry končí a já bych chtěl říct velké díky celé rodině @brvolleys, co ze mě udělali, a to lepšího člověka a lepšího hráče ! Nikdy nezapomenu,“ uvedl 24letý volejbalista na svém Instagramu. Kam přesně ale odchází, neuvedl.

Velmi povedenou sezonu zažil i další český volejbalista. Luboš Bartůněk získal s nizozemským klubem Active Living Orion též titul. V tomto případě bylo ale finále o trochu jednodušší. Nad Dynamem Apeldoorn zvítězil jeho tým 3:1 na zápasy.

Zdroj: berlin-recycling-volleys.de, oriontopvolleybal.nl