Zdeněk Bohuslav: Martovo okénko na květen 2024

337
Foto: Dollarphotoclub.com

Po celý květen putuje Mars základním ohnivým znamením Berana. Astrologové říkají, že je zde ve svém domicilu – domovském znamení, kde může poskytovat své dobré dary v nejryzejší podobě. Ale také může některým rychleji poskytovat to špatné, prudké a násilné, pramenící často ze sobecké touhy po prosazení se. Mezi ony chtěné, pozitivní dary patří, že v této době můžeme pocítit přírůstek fyzických i duševních sil a více těžit z aktivity, podnikavosti, odvahy, sebedůvěry a schopnosti konat rázné, odvážné a průkopnické činy. Měly by také vzrůst naše regenerační schopnosti a měli bychom více cítit chuť se prosazovat a soupeřit s druhými o místo na slunci. Snadněji můžeme uplatnit své vůdcovské a soupeřivé sklony. Máme sílu po případném předchozím neúspěchu znovu zvednout hlavu a v plné síle jít do druhé bitvy o úspěch.

Pokud však budeme mít v tuto dobu postupujícího Marta spojeného s vlastním horoskopem napěťovými vazbami (týká se to především lidí s obsazenými prvými dvěmi třetinami znamení Raka, Vah a Kozoroha), může nám přinést vnitřní pochybnosti, egocentričnost a sobectví, větší tvrdost, netrpělivost, zbrklost, hádavost, agresivitu, společenské konflikty a úrazy – nejčastěji od pádů na hlavu. Zvláště nyní je při sportu – především v cyklistice, na kolečkových bruslích a aktivitách v přírodě – třeba nosit helmu a chránit hlavu!

K předchozímu působení přistupují díky Martovi v dubnu navíc ještě následující specifické vlivy:

2. až 4. květen nabídnou příležitosti ku zlepšení toku energie a regeneračních schopností, obnovení plodnosti, nárůstu rasance v jednání a větší odvahu. Bude snadnější se rozvíjet a měnit. Okruh podnětů může jít od vzrůstu sexuální energie přes větší chuť hledat věci skryté až k chuti odkrývat tajemství života i smrti – pro někoho však přinesou jen zvětšení úsilí či projevy touhy po moci a ovládání.

Ke zvýraznění tohoto vlivu dojde v době 23:40 až 04:25, 5:05 až 06:40 a 08:15 až 10:35.

17. až 19. květen budou přát úspěchu při jednání s úřady a státními institucemi, soudy, nadřízenými a všemi, kteří mají moc. Také získání pomoci a protekce. Dávají větší možnost vzestupu, nalezení perspektiv či dosažení cílů. Jsou to dny vhodné pro investice, okázalé svatby, podpisy smluv, expanzivní úspěch, ale i pro řešení sporů.

Ke zvýraznění tohoto vlivu dojde v době 03:50 až 05:25 a 10:20 až 13:05.

Pro zjištění podrobnějších individuálních vlivů stojí zato konzultovat svůj horoskop narození s astrologem.

Autor: Ing. Zdeněk Bohuslav
Zdroj: https://www.bohuslav.com/…tml

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 300 Kč, na 2 roky 600 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednavky@ipredplatne.sk