První klapka filmu KRTKŮV SVĚT

FOTOGALERIE
Publikuje: Nikola Macáková — 30. 04. 2024
Zdroj: Eva Toulová
Úvodní stránka » Kokteil » První klapka filmu KRTKŮV SVĚT

Na motivy budování dětského parku Krtkův Svět započalo v pražských Měcholupech natáčení nového celovečerního filmu Krtkův Svět režisérky Evy Toulové.

O nově natáčeném filmu informovala náš magazín režisérka Eva Toulová s tím, že do snímku o boji s byrokracií obsadila do hlavních rolí Davida Novotného a Báru Sedlovou. Film podle skutečných událostí slibuje zobrazení reálného sporu majitele parku s úřady.

Velmi netradičním způsobem se rozhodl upozornit na svůj problém s úřady vlastník dětského parku Krtkův Svět Josef Roušal. Poté, co nenašel ve svém problému zastání, přišel během setkání s režisérkou Evou Toulovou na nápad natočit o celé problematice celovečerní snímek do kin.

S byrokracií bojuji celé roky a už je to vyčerpávající. Ze strany úřadu se mi stala křivda, ale ač jsem oslovil ombudsmana, primátora, předsedu vlády, prezidenta, nikdo mi není schopen pomoci a chtějí park zavřít, přestože jsem měl vyřízena veškerá povolení k provozu. Já se ale nevzdám a budu bojovat. I když je to mnohdy vyčerpávající, mám velkou podporu z řad veřejnosti, která mi dodává energii a sílu to nevzdat.“ uvedl Josef Roušal.

Byrokracie je velkým tématem a námět příběhu Krtkova Světa mě zasáhl, protože jde o vyčerpávající souboj člověka se systémem. Fascinuje mě, kde v sobě bere Josef tu nekonečnou sílu. Líbí se mi jeho kuráž a vzdor.“ upřesnila Eva Toulová, která při tvorbě scénáře musela projít obsáhlé materiály celé kauzy. „Nakoukávala jsem hodiny videí ze záznamu jednání s úřady, z kontrol, prošla jsem veškeré právní podklady. Bylo toho víc než hodně, ale jde o skutečný příběh, ve kterém chci ukázat jen prokazatelnou realitu.“

Kromě Davida Novotného a Báry Seidlové, se diváci mohou těšit i na další známé herecké tváře jako například Igora Bareše nebo Evu Hruškovou nebo Petra Jančaříka. Natáčení probíhá především v reálných lokacích parku Krtkův Svět. Snímek bude dotočen na konci léta a do kin bude uveden začátkem příštího roku.

red, nm,)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu