Film týdne: Partneři ve filmu i v životě, Goldie Hawn a Kurt Russell, v komedii Přes palubu

Film týdne: Partneři ve filmu i v životě, Goldie Hawn a Kurt Russell, v komedii Přes palubu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Půvabná Joanna (Goldie Hawn) je bohatá, rozmazlená a zvyklá jenom na samý přepych a luxus. Když kvůli poruše drahé jachty uvízne v zapadákově na pobřeží Oregonu, najme si místního pohledného ovdovělého truhláře Deana (Kurt Russell), aby jí předělal šatník. Vše se ale zkomplikuje.

Povýšená Joanna odmítne truhláři za práci zaplatit. Brzy se jí to však vymstí. Nešťastnou náhodou spadne přes palubu a ztratí paměť. Dean neváhá a rozhodne se pomstít. Prohlásí, že Joanna je jeho „stará Annie”. Lstí přiměje Joannu odpracovat si, co mu dluží, a to tím, že se mu začne starat o dům a všechny jeho čtyři rozpustilé děti. A tak začíná bláznivě komediální romantický příběh o dvou protikladech a osudové lásce zrozené z nešťastné náhody.

Zajímavosti:

Slavnou americkou romantickou komedii z roku 1987 natočil režisér Garry Marshall (Pretty Woman, Frankie a Johnny, Nevěsta na útěku, Deník princezny, Na sv. Valentýna).

Kurt Russell a Goldie Hawn mají dlouholetý vztah – jsou spolu už od roku 1983, tedy přes 40 let. Vychovali spolu dvě děti a podle svých slov nikdy neměli potřebu se vzít, protože oddací list by jim nepřidal navíc nic, co by už neměli. Letos na jaře vyvolaly zájem jejich fotky z romantické valentýnské procházky provázené polibky.

Kromě komedie Přes palubu si Kurt Russell a Goldie Hawn společně zahráli ve filmech Odpolední směna, Vánoční kronika a Vánoční kronika 2.

Kurt Russell a Goldie Hawn běžně brali na natáčení své děti. Říká se, že Wyatt Russell, který dnes působí jako herec, začal na place komedie Přes palubu poprvé chodit.

Kurt Russell je synem dnes už zesnulého hollywoodského herce Binga Russella, který se proslavil ve westernovém seriálu Bonanza a zahrál si v legendárních Sedmi statečných. V komedii Přes palubu se objevuje v menší roli šerifa.

Gary Marshall považuje komedii Přes palubu za jeden z nejhumornějších filmů, které natočil.

Děj filmu Přes palubu se odehrává na pobřeží Oregonu, kde se ale natáčely jenom dodatečné záběry. Hlavní natáčení probíhalo ve filmových ateliérech Raleigh Studios v Los Angeles a v kalifornských městech Fort Bragg a Mendocino.

V roce 2018 vznikla nová hollywoodská verze filmu Přes palubu, která se jmenuje Manžel na zkoušku a ve které si zahrála Anna Farisová (Scary Movie: Děsnej biják, Žába k zulíbání, Zkrocená hora, Máma). Ale už předtím bylo natočeno několik mezinárodních remaků, jako například indické drama Ek Ladka Ek Ladki z roku 1992, malajský film Mayaponman a jihokorejský seriál Couple or Trouble.

Uživatelé Česko-Slovenské filmové databáze dali filmu nadprůměrné hodnocení 76 %.

Komedii plnou laskavého humoru si můžete užít 1. května na Primě nebo 6. května na Prima Max.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text