Celebrity

30. dubna 2024 17:15

David Laštovka

Ilja Prachař by byl na svůj rod pyšný. Herectví se věnují už i nejmladší vnoučata

Herecká legenda Ilja Prachař by oslavil sté narozeniny. Zemřel ve věku 81 let a zanechal po sobě velkou rodinu. Většina jeho potomků po něm podědila umělecký talent. Jaké bylo soukromí představitele Trautenberka z Krkonošských pohádek?

Životní láskou Ilji Prachaře byla o 13 let mladší loutkoherečka Jana Prachařová, rozená Kalistová. Jako herečka se objevila i v několika filmech a seriálech. Epizodní roli získala například v Nemocnici na kraji města, kde ztvárnila postavu doktorky Ctiradové. S Iljou si zahrála v roce 1964 ve filmu A pátý jezdec je Strach.

Čtěte také: Skrytá tajemství pohádek. Zeman byl prezidentem i kvůli Trautenberkovi. Co dalšího ovlivnily?

Pravidelně se spolu potkávali také při natáčení televizního večerníčku Krkonošské pohádky. Zatímco Prachař představoval roli zlého a chamtivého Trautenberka, Jana ve slavném seriálu pracovala jako loutkoherečka a vodila v něm upovídanou sojku. V manželství se jim narodila dcera Magdalena a syn David. Zatímco Magdalenu to do umělecké branže příliš netáhlo, její vnučka Alžběta Malá se stala herečkou.

Všech pět dětí Davida Prachaře se věnuje herectví

Prachařův syn David se stal úspěšným hercem, stejně jako jeho dvě děti Jakub a Mariana, které se mu narodily v manželství s herečkou Danou Batulkovou. Se svou další ženou, o 17 let mladší herečkou Lindou Rybovou, má David tři děti, dcery Rozálii a Josefínu a syna Františka, který v lednu 2024 oslavil 16. narozeniny.

Mohlo by vás zajímat: Dcery Rybové a Jirešové jsou jako sestry. Jsme na sebe napojené, tvrdí mladé herečky

Vše nasvědčuje tomu, že z nich rostou budoucí herci. Rozálie s Josefínou se objevují v seriálu Lež na pláži. Josefína s Františkem si zase společně zahráli v novém seriálu Michala Suchánka Chataři ze Švihova, který od dubna můžete sledovat na platformě prima+. Jednu z větších rolích v něm ztvárnila i jejich matka Linda Rybová.

„Josefína i Franta patří do jiných rodin – mých kamarádů a kolegů. Takže jsme se potkali velmi málo, což je možná lepší, protože bych je asi hrozně kontrolovala a pořád hlídala. Nedala bych jim to najevo, ale vnitřně bych se tím určitě stresovala,“ prozradila s úsměvem Linda Rybová redakci webu Prima Ženy.

David Prachař se společně se syny představil i v show Máme rádi Česko:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.