Agresivní křeček vyděsil majitele bazénu v Brně. Výhrůžně skákal, zasahovat museli strážníci

Strážníci si k odchytu křečka přinesli odchytovou síť

Záchrana křečka v Brně

Zatoulaný křeček polní překvapil majitele bazénu v brněnské části Slatiny. Nevítaného a agresivního hosta nakonec po krátkém boji přemohli strážníci městské policie. Křečka následně úspěšně vypustili do blízkých polí.

Křečci vynikají svou nebojácností a houževnatostí, připomíná web Brňan.cz. „Průbojnost a temperament osvědčil i jedinec, který včera v brněnské Slatině vběhl na soukromý pozemek a spadl do zapuštěného bazénu. Naštěstí v něm ještě nebyla voda,“ popsal chvíle předcházející odchytu mluvčí brněnských městských strážníků Jakub Ghanem.

ČTĚTE DÁLE: Školačka v Brně nadýchala 1,6 promile. Vypila jsem poměrně hodně vodky, přiznala

Majitelé bazénu se pokusili nejdříve svépomocí nešťastného tvora vytáhnout. Křeček na ně však zaútočil. „Stavěl se na zadní a výhrůžně skákal,“ upřesnil Ghanem. Vystrašení majitelé bazénu, kteří se obávali pokousání, raději přivolali na pomoc strážníky.

🐹 Křeček zaslouží respekt. 🙇‍♂️ Měří obvykle do třiceti centimetrů a je silně ohroženým druhem, přesto si dokáže počínat neohroženě a získat si patřičný respekt. Řeč je o křečku polním. Průbojnost a temperament osvědčil i jedinec, který v brněnské Slatině vběhl na soukromý pozemek a spadl do zapuštěného bazénu. 🏊‍♀️ Naštěstí v něm ještě nebyla voda. Majitelé chtěli malého hlodavce z hloubky vysvobodit. Stavěl se však na zadní a výhrůžně skákal. Nabyli proto správného dojmu, že by je mohl i pokousat, což by u tohoto živočicha nebylo nijak překvapivé. 😬 Operátor na lince 156 vyslal na jih Brna kolegu z odchytové služby městské policie. Drobný tvor se mezitím tlačil ke stěně bazénu, byl ve stresu, ale jinak vypadal v pořádku. Strážník si vzal z vozidla odchytovou síť a vzácného křečka do ní co nejšetrněji chytil. Potom se přesvědčil, že hlodavec není zraněný, odnesl ho zpět na pole a vypustil na svobodu. ✌️ #mpbrno #krecek #krecekpolni #zvire #respekt #odchyt #zachrana #straznik #mestskapolicie #brno #slatina náhledový obrázek: dall·e

Posted by Městská policie Brno, oficiální stránka on Monday, April 29, 2024

„Operátor na lince 156 vyslal na jih Brna kolegu z odchytové služby městské policie. Drobný tvor se tlačil ke stěně bazénu, byl ve stresu, ale jinak vypadal v pořádku,“ uvedl Ghanem. Po krátké chvíli se policistům podařilo vyčerpaného křečka šetrně chytit do sítě.

„Potom se strážník přesvědčil, že hlodavec není zraněný, odnesl ho zpět na pole a vypustil na svobodu,“ přiblížil závěr zásahu policejní mluvčí.

Křeček polní patří mezi ohrožené druhy. Hlodavec dorůstá délky až třiceti centimetrů a často bývá zaměňován za svého druhového bratrance sysla obecného.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odchyt hada v brněnském paneláku

Tagy: