Rulík oznámil posily z extraligového finále. V kádru bude už 37 hokejistů

ČTK ČTK
30. 4. 2024 17:37
Čeští hokejisté se sešli v Brně k přípravě před Českými hrami (Betano Hockey Games), domácím turnajem Euro Hockey Tour, který bude generálkou na květnové mistrovství světa. Kouč Radim Rulík měl na dnešním prvním tréninku k dispozici všech deset nově povolaných hráčů ze zámoří.
Lukáš Sedlák v dresu české reprezentace
Lukáš Sedlák v dresu české reprezentace | Foto: Tomáš Liška

K mužstvu se připojili brankáři Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Arizony a Lukáš Dostál s obráncem Radkem Gudasem z Anaheimu, další bek Jan Rutta s útočníkem Filipem Zadinou ze San Jose a další ofenzivní hráči Ondřej Palát s Tomášem Noskem z New Jersey, Dominik Kubalík z Ottawy a Radim Zohorna z Pittsburghu.

V kádru je aktuálně 32 hokejistů - tři brankáři, devět obránců a dvacet útočníků. Dalších pět hráčů se ve středu připojí po finálové sérii extraligy mezi Třincem a Pardubicemi, pozvánku dostali obránci Libor Hájek, Jan Košťálek a Tomáš Kundrátek a útočníci Daniel Voženílek s Lukášem Sedlákem.

Češi vstoupí do závěrečného turnaje EHT v sezoně čtvrtečním zápasem proti Finsku od 18 hodin. O víkendu je pak ve Winning Group Areně čekají zápasy od 16:00: v sobotu proti Švédsku a v neděli proti Švýcarsku.

Po třech odehraných akcích vedou tabulku EHT Švédové s 21 body, Češi jsou o čtyři body zpět druzí, třetí Finové jich nasbírali ještě o tři méně. Poslední Švýcaři mají na kontě jen dva body, z devíti utkání ještě nevyhráli.

 

Právě se děje

Další zprávy