Muž prchal před policií, schoval se doma. Našli u něj pěstírnu konopí, u soudu dostal sedm let

Pěstírna konopí v brněnské nemocnici

Muž prchal před policisty, úkrytem prozradil pěstírnu konopí

Policisté odhalili další prohřešek muže, který před nimi minulý rok na podzim prchal a schoval se na půdě do skelné vaty. Podle vyšetřovatelů mimo jiné pěstoval ve velkém množství marihuany. Soud ho kvůli několika prohřeškům poslal na sedm let do vězení.

Celý příběh se začal odehrávat už na podzim minulého roku, když policejní hlídka prováděla silniční kontrolu. Řidič jednoho z vozů ale na jejich signály k zastavení nereagoval a začal ujíždět. V jednu chvíli dokonce sjel na pole a schoval se ve svém domě. Muže nakonec policisté objevili schovaného pod střechou pod balíky skelné vaty.

ČTĚTE TAKÉ: Poplach kvůli falešným policistům se zbraněmi v nákupním centru v Praze. Hlídky je zadržely

„Dechová zkouška u muže byla negativní. Orientační test na drogy odmítl,“ sdělila mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. Devětačtyřicetiletý muž, kterému byl uložen zákaz řízení až do roku 2025, tak svým úprkem dovedl policisty až k vlastní pěstírně konopí.

„V jeho bydlišti jsme nalezli dvě sofistikované pěstírny konopí. Zajistili jsme téměř pětatřicet kilo marihuany, kterou jsme předali ke znaleckému zkoumání,“ řekla Kormošová. Muž, který už měl v tu chvíli pět záznamů v rejstříku trestů, byl navíc v podmínce.

Kriminalisté ho následně obvinili. „A to ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodala policejní mluvčí. Minulý týden pak Královéhradecký soud poslal muže na sedm let do vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Karviná vyhlásila válku prostituci. Kněžky lásky chce natáčet, klienti obtěžují školačky

Tagy: