Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Cestujícím slouží opravená nebo nová nádraží

ČESKÁ REPUBLIKA - Správa železnic neustále zlepšuje prostředí na nádražích po celé České republice, v uplynulém období dokončila výstavbu nových či opravu stávajících budov hned v několika stanicích.

Zatímco v Chodově a Aši slouží cestujícím nové objekty, v Bílině, Benešově nad Ploučnicí a Světlé nad Sázavou proběhly rekonstrukce...


Zrekonstruovaná budova nádraží v Aši (nedatováno, Správa železnic)

Práce na všech místech probíhaly od roku 2022, celkové náklady na tyto rekonstrukce dosahují téměř 380 milionů korun. V Aši slouží veřejnosti od konce loňského roku zcela nová nádražní budova. Její moderní prostory lépe vyhovují dnešním potřebám cestujících, současně došlo ke snížení provozních nákladů. Díky novému terminálu se navíc zlepšily přestupní vazby na autobusy. Celková cena stavby dosahuje 95 milionů korun. Ve druhé polovině letošního roku dojde ve stanici ještě k výstavbě zastřešení prvního nástupiště.

Nový objekt získali cestující také v Chodově na Karlovarsku. Kromě moderního zázemí jim přinesl zkrácení docházkové vzdálenosti z města, odbavovací prostory se nacházejí v blízkosti podchodu. Stavbařům zbývá provést finální úpravu pohledových betonů a nainstalovat fotovoltaické panely, což povede k energetickým úsporám. Celkové náklady stavby činí 57 milionů korun. Na příští rok se ve stanici plánuje prodloužení podchodu do Hrnčířské ulice.


Prosvětlená nádraží hala v Bílině (nedatováno, Správa železnic)

Dokončení rekonstrukce v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku ocenili nejen cestující. První patro rozsáhlé budova už využívá Policie ČR, v přízemí se pak nachází archiv místní radnice. Celý objekt je bezbariérový, a to i díky výtahu do prvního patra. Výsledkem prací je nová prodejna jízdenek a také veřejné toalety. Instalovaný informační systém nabízí aktuální odjezdy vlaků. Před budovou vzniklo parkoviště pro osobní auta a stání pro kola s nabíjecí stanicí. Stavba vyšla celkem na téměř 70 milionů korun.

Kompletní obnovou prošla i nádražní budova v Bílině. Stavbaři zde vybudovali nové WC pro veřejnost a nainstalovali moderní informační systém. Bezbariérový je nejen vstup do haly, ale i zrekonstruované ordinace lékařů v prvním patře, kam se pacienti dostanou výtahem. Optimální teplotní podmínky zajišťuje nová vzduchotechnika. Celkové náklady stavby přesahují 102 miliony korun. A historickou podobu vrátili stavbaři památkově chráněné budově ve Světlé nad Sázavou. Práce zahrnovaly obnovu fasády a střešního pláště, stejně tak výměnu oken a dveří. Dále došlo k náhradě poškozených částí stropních konstrukcí a krovu. Upravily se vnitřní dispozice prostor pro veřejnost a vybudovaly nové toalety. To vše vyšlo celkem na necelých 52 milionů korun.


Nádraží ve Světlé nad Sázavou (nedatováno, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!