Vstupenky online

Štěpán Matějček bude pokračovat na Vsetíně, podepsal dvouletý kontrakt

Jan Tajzler • 30.04.2024

Sezona hradeckého rodáka měla opravdu turbulentní průběh, sám ji označil za jízdu na horské dráze. Štěpán Matějček se nejprve se Vsetínem na spolupráci nedohodl, následoval přesun do Vrchlabí a poté dokonce do Nového Města nad Metují. Valaši však dali Matějčkovi druhou šanci, kterou chytil doslova za pačesy a nakonec si vybojoval dvouletý kontrakt v dresu Vsetína.

Štěpán Matějček je rodákem a zároveň odchovancem Hradce Králové, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi. V počátku seniorské kariéry střídal angažmá ve druholigovém Vrchlabí a prvoligovými Litoměřicemi. Od ročníku 2020/2021 se usadil napevno v Chance lize, kde nejprve hájil barvy Ústí nad Labem a poté strávil dvě sezony v Kolíně. Ze Středočeského kraje vedly kroky Matějčka na Valašsko, na Lapači se ucházel o místo v sestavě před startem nedávno skončeného ročníku. Ačkoliv byly obě strany dohodě blízko, nakonec se tak nestalo a Matějček zamířil o patro níž zpět do Vrchlabí, odkud následoval dokonce přesun do krajského přeboru a angažmá v Novém Městě nad Metují. 

Vsetín ale Matějčka nadále sledoval a před závěrem přestupního okna se dohodl s Valašským Meziříčím na angažování a následných střídavých startech do Chance ligy. Matějček v závěru základní části nejprve pomohl Bobrům k záchraně, aby si poté řekl o místo v sestavě při vyřazovací části, která hradeckému rodákovi sedla narámně a s bilancí 4+5 se zařadil mezi opory Valachů při cestě do baráže o Tipsport extraligu, ve které se Matějček také střelecky prosadil. Obě strany se po úspěšném play-off tentokrát dohodly na dvouletém kontraktu ve vsetínském dresu. „Pokračování na Vsetíně pro mě byla priorita, protože za mě lepší klub v první lize neexistuje. Doufal jsem, že zůstanu a povedlo se," sdělil čerstvě po podpisu smlouvy Štěpán Matějček.

Valaši pokračují v budování kádru pro novou sezonu. Již během uplynulého ročníku si Vsetín pojistil služby odchovanců Adama Hořanského, Matyáše Dědka či talentovaného brankáře Adama Pavlíčka a bojovníka v defenzívě Jakuba Ďurkáče. Ve dvouletých kontraktech pak pokračují i ofenzivní tahouni Luboš Rob s Vítem Jonákem.

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček.
  • Obránci: Jakub Ďurkáč.
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Adam Hořanský, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček.

banner pod článkem