Projekt 90KY: Nový dokumentární cyklus oživuje hudební revoluci devadesátých let

V úterý 30. dubna 2024 v 21:00 začíná na platformě Donio crowdfundingová kampaň projektu 90KY, dokumentární série, která si klade za cíl zachytit oživit hudební scénu devadesátých let v České republice. 

Kampaň, která potrvá tři měsíce, usiluje o získání finančních prostředků potřebných k realizaci šesti 52minutových dokumentárních dílů.

Projekt je výsledkem spolupráce týmu vedeného producentem Petrem Kozou, režiséry Jakubem Skalickým a Radimem Špačkem a scenáristou Radkem Diestlerem, autorem nedávno vydané knihy Dekáda naplno. Tým, který má za sebou úspěšné projekty jako Popstory, Bigbít a další, se nyní pouští do vyprávění příběhů, které formovaly kulturu a hudební scénu devadesátých let.

1992, Září, Nick Cave, Brožura K Pražskému Koncertu (1)

 

„Naše kampaň na Doniu je zásadním krokem k realizaci projektu,“ říká Petr Koza. „Oceníme každý příspěvek, který nám umožní zachytit ducha devadesátých let a sdílet jej s novými generacemi.“

Česká televize, která projevila zájem o koprodukci, podpoří v případě úspěšné kampaně projekt nejen finančně, ale je především zárukou, že se dokumentární cyklus dostane k širokému publiku. Kampaň nabízí řadu odměn pro podporovatele, včetně exkluzivního merchandise, přístupu za zákulisí produkce a možnosti účasti na premiérových promítáních.

„Devadesátá léta nebyla jen dekádou; byla to revoluce. A s vaší pomocí můžeme tuto revoluci znovu oživit na obrazovkách,“ dodává Koza.

www.donio.cz/devadesatky.

www.devadesatky.com

 

Comments

comments

Vyhledat