Pavel Kříž jako český herec i kanadský psychoterapeut. Dnes mladého Šafránka z Básníků mnoho lidí nepoznává

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Pavel Kriz
Zdroj: Profimedia

Pavel Kříž je sice známý především jako herec, nějaký čas ale působil také jako terapeut v domovech pro seniory v Kanadě. Tam i v současné době tráví hodně času. Nyní jeho bradu pokrývá strniště a mnoho lidí by v něm Šafránka z Básníků nepoznalo.

Dalo by se říci, že žije dvojím životem. Částečně v České republice, částečně v Kanadě. Částečně jako herec, částečně jako psychoterapeut. Kříž dodnes rád vzpomíná na natáčení Básníků, zároveň ale žije život, se kterým si ho mnoho z nás nespojuje.

Boj s nevyléčitelnou nemocí

Pavel Kříž už léta trpí cukrovkou. Možná i to z něj udělalo člověka, kterým dnes je. Aktivně se snaží věnovat osvětě v ohledu zdravotnictví, především pak právě v této nemoci, píše web Prima ženy.

Co dělá on sám pro zdraví? V roce 2020 prozradil v rozhovoru pro iDNES, že se snaží co nejvíce volného času trávit v přírodě zdravým pohybem. Lékařské prostředí ho lákalo ještě dříve, než se stal hercem.

Když se tak v Kanadě mohl stát terapeutem, byl šťastný. Sám sebe stále vnímá jako herce, ale zároveň se cítí být i doktorem a ani jednu roli neupřednostňuje nad druhou.

Manželce nezahýbal

Svou ženu poznal Kříž v domově důchodců, kde tehdy Jolana pracovala. O svém soukromí příliš nemluvil, když ovdověl, médiím se nezmínil, a mnoho lidí o jeho životním stavu tak nemělo ponětí.

Když se v médiích objevil článek, že herec svou ženu podvádí, ohradil se Kříž a požadoval odškodnění ve výši 2,4 milionu korun. Byl tehdy sice viděn s jinou ženou, bylo to ale dávno poté, co jeho manželka zemřela, píší Hospodářské noviny.

Soud se tehdy Kříže zastal, nicméně k zásahu do jeho soukromí prý nedošlo a celý proces tak skončil bez peněžního odškodnění.

Dnes Kříž střídavě žije u nás i v Kanadě, nadále se věnuje herectví, změnil se ale vzhledově. Jeho bradu po většinu času zdobí šedé strniště, v očích má ale stále mladou jiskru a na svět se rád dívá s úsměvem.

Zdroj: Čti doma, Blesk, Hospodářské noviny, Prima ženy, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články