Slávek Boura čelil soudům a hrozilo mu 10 let za pašování drog. Šlo o 6 let útisku, tvrdí po osvobození

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Slavek Boura
Zdroj: Profimedia

Kdysi byl známý především jako moderátor. Před časem byl nicméně s jeho jménem v médiích spojen velký skandál. Slávek Boura se dostal před soud kvůli kauze pašování drog. Nakonec byl osvobozen, jeho jméno si ale s procesem dnes leckdo spojí.

Mezi lety 1995 a 1998 spolupracoval Boura na přípravě různých pořadů pro TV Nova. Od roku 2006 pak spolupracoval s Primou. V poslední době bylo ale jeho jméno známé spíše kvůli soudnímu procesu, podle kterého byl moderátor zapleten s drogami.

Vinu od začátku odmítal

Podle policie Slávek Boura spolupracoval v letech 2014 až 2016 s drogovým gangem přepravujícím do zahraničí 780 kilogramů drog v ceně 2,1 miliardy korun, píše Blesk.

Sám moderátor od začátku soudních procesů tvrdil, že je to nesmysl a že je nevinný. Kromě něj bylo v procesu obviněno několik dalších lidí a jeden z nich byl poslán do vězení na 10 let. I Slávek měl proto samozřejmě strach, že mu hrozí něco podobného, ačkoli se od začátku vině bránil.

Osvobození

„Faktem je, že mě to poškodilo. Svět chodí po uších a totálně se zbláznil. Nemám to jak ovlivnit, ale budu věřit, že to dopadne dobře. A je možné, že když to skončí pro mě dobře, budu žádat odškodnění za zničenou pověst. Stává se mi, že mi řeknou, že mě kvůli tomu nechtějí na práci,“ uvedl před vyřknutím rozsudku moderátor.

Ten nakonec vyvázl bez trestu a všechna obvinění proti němu byla stažena. Do vězení byl poslán pouze jeden jediný člověk.

„Po šesti letech mediálního trestu z toho mám radost. Věděl jsem, že to jinak dopadnout nemůže,“ vyjádřil se po skončení celé situace Slávek pro Aha! loni v červnu.

V rozhovoru pro Extra pak s měsíčním odstupem prohlásil, že se jednalo o 6 let útisku. A ačkoli nakonec ze situace vyšel dobře, je si vědom toho, že jeho jméno je natrvalo poškozeno.

Zdroj: Žena Aktuálně, Novinky, Extra, Aha!, Kafe, Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články