Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Za málo peněz hodně muziky neuděláte.“ Popisujeme, proč Langšádlová nebyla příliš vidět

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová ve vládě končí. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK
Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová ve vládě končí. Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

TOP 09 zdůvodnila rezignaci ministryně pro vědu Heleny Langšádlové nedostatečnou prezentací její práce. Podle informací Deníku N to však bylo způsobené i velikostí jejího týmu a malou podporou od její strany. Práci jejího nástupce Pavla Tuleji může komplikovat to, že někteří členové kabinetu ministryně zvažují odchod.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Myslím, že politika – a takhle já ji vnímám už čtrnáct let, co jsem v Poslanecké sněmovně – má být především o práci a prezentace je sekundární. Mně se to nepodařilo tak, jak by asi mělo, ale přesto si stojím za tím, že vždy na prvním místě má být práce,“ řekla ministryně v rozhovoru s Deníkem N po oznámení demise.

Reagovala tak na slova šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, která právě nedostatečnou komunikaci označila za jeden z hlavních důvodů, proč Langšádlová ve vládě skončila. „Více úsilí věnovala samotné práci než její prezentaci navenek,“ řekla předsedkyně Sněmovny.

Situace kolem konce Langšádlové ve vládě je však komplikovanější, než jak ji TOP 09 prezentuje. Jak zjistil Deník N, strana sice své ministryni na začátku jejího vládního angažmá

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější