Přehled akcí: Zpříjemněte si závěr semestru. Čeká na vás Tinder Night i oživlý Stalin!

29. 4. 2024 | | Studentský život, Zprávy ze školy Týdenní přehled akcí (slider)

Závěr semestru se nezadržitelně blíží, ruce se začínají nervózně třást, na prokrastinaci nezbývá čas, a tak ubývá i studentských akcí. I přesto jich však v nadcházejícím týdnu můžete hned několik navštívit. Na své si přijdou jak ambiciózní studenti, tak lidé vyhledávající zábavu. Výběr se navíc zdaleka netýká jen školních akcí, protože obsahuje tipy na podcasty i koncerty.

Pondělí 29. dubna

Program na první odpoledne týdne vám zajistí Kariérní centrum. Pořádá totiž workshop s příznačným názvem „Jak se domluvit se šéfem o generaci (nebo dvě) starším.“ Je totiž dost možné, že právě takový vedoucí vás v budoucím zaměstnání čeká. Kariérní koučka Markéta Raková vám však ukáže, co dělat pro to, abyste i s takovým nadřízeným našli společnost řeč. Akce se koná v RB 113 od 14:30. Odkaz najdete zde.

Pokud jste z „Jindřicháče“, pondělní večer můžete věnovat kultuře. Studentský spolek FaMa odehraje od 19 hodin na prknech auly JH 132 představení „Mazaný Filip“. Brutální vražda, Hollywood, soukromý detektiv Marlowe – to, a především velká dávka humoru, je obsahem představení, které se na stejném místě a ve stejné čas dočká reprízy i následující den.

Úterý 30. dubna

Jste ambiciózní doktorand či doktorandka? Pak se vám bude hodit přednáška profesora Stare z Lublaňské univerzity, který se bude snažit předat dovednosti, znalosti a sebevědomí k tomu, abyste byli schopni úspěšně přednést svůj výzkum na akademických konferencích. Přednáška se uskuteční od 9:15 v NB 456. Nutná je registrace zde.

Na tu právě zmíněnou můžete od 11 hodin kontinuálně navázat další akcí pro doktorandy, tentokrát v režii Knihovny VŠE. V úvodním online semináři „OPEN SCIENCE a proč se o ni zajímat“ se seznámíte se základními tématy, přístupy a pojmy otevřené vědy, která je jedním z trendů v přístupu k vědeckým dat na evropské i světové úrovni. Pokud vás akce zaujala, více informací najdete zde.

Večer můžete věnovat studentskému spolku 4FIS. Ten si připravil „Tinder Night“. Čekají na vás různé seznamovací hry, které rozproudí atmosféru a pomohou poznat nové tváře pro kamarádský nebo jiný vztah. Piště si – Puma Place, od 20 hodin!

Středa 1. května

Pokud na Prvního máje nemáte povinnosti pod petřínskými stromy, můžete vyrazit na průzkum jiné městské zeleně. Inspiraci najdete například v posledním tištěném čísle iListu, kde právě pestrou paletu pražských parků popisujeme. Vyšehrad, Divoká Šárka, Vítkov… stačí si vybrat.

Čtvrtek 2. května

„Rígráče s FMV“ – přijďte na pohodové setkání, kde budete mít možnost zasoutěžit si o fakultní merch, potkat se se spolužáky, zástupci studentských spolku, a především užít si skvělou atmosféru. Akci budou hostit Riegrovy sady od 16 hodin. Více informací naleznete třeba na tomto linku.

Stalin ožívá! Ne, nemyslíme vousatého komunistu, nýbrž známý spot pod obřím metronomem. Hned pětice umělců totiž, po týdenním odkladu, ve čtvrtek zahajuje novou sezónu letních koncertů a dalších uměleckých akcí. Více se dozvíte na Instagramu nebo webovkách projektu tady.

Pátek 3. května

Závěr týden je na akce chudý. Svůj volný čas tak můžete věnovat například podcastům z produkce naší alma mater. Výběr je opravdu bohatý. Studenty třetí fakulty by mohly zajímat podcasty „S FPH do zahraničí“, který vypráví o zkušenostech studentů ze zahraničních pobytů či stáží, nebo „Ze života FPH“ věnovaný rozhovorů se zajímavými studenty a absolventy. Obdobným Fakulty mezinárodních vztahů je „FMV odposlech“. Informatici zase mají svůj „4CAST“.

Mohlo by tě zajímat: