Real díky dvěma gólům Viníciuse remizoval v semifinále LM na Bayernu

foto Úvodní semifinále fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov - Real Madrid, 30. dubna 2024. Zleva Vinícius Júnior z Realu a Joshua Kimmich z Bayernu.

Mnichov - Fotbalisté Realu Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali na hřišti Bayernu Mnichov 2:2. V první půli poslal hosty do vedení Vinícius Júnior, ale po změně stran Leroy Sané a Harry Kane z penalty otočili skóre. Nerozhodný výsledek stanovil rovněž z pokutového kopu autor první trefy utkání. Odveta je na programu 8. května. Vítěz ve finále v londýnském Wembley narazí na Paris St. Germain, nebo Dortmund, jejichž první duel je na programu ve středu.

"Bílý balet" v soutěžích UEFA s Bayernem neprohrál už v osmém utkání za sebou. Tým ze španělské metropole, které je se 14 triumfy rekordmanem soutěže, neprohrál v této sezoně Ligy mistrů ani v jedenáctém duelu.

"Bylo to nahoru dolů. Je to Real Madrid, takovému týmu nemůžete nic dovolit," citovala německá média domácího záložníka Konrada Laimera. "Všechny naše góly paradoxně přišly ve chvíli, kdy hrál soupeř lépe. Jsme přesvědčeni, že doma postoupíme," prohlásil záložník Realu Toni Kroos.

Bayern vstoupil do utkání aktivně a už po necelé minutě mohl vést, jenže Saného střelu z úhlu vychytal Lunin. Domácí i nadále udávali tempo, Kaneův pokus téměř z poloviny hřiště skončil nad brankou. Hra se postupně vyrovnala a hosté ve 24. minutě z první šance udeřili. Bývalý hráč bavorského velkoklubu Kroos křížnou přihrávkou našel nabíhajícího Viníciuse Júniora a brazilský útočník překonal vyběhnutého Neuera. V závěru úvodního dějství Kaneův přímý kop skončil vedle tyče.

Krátce po přestávce Kroosovu střelu vyrazil Neuer. Nedlouho poté domácí srovnali. Sané si v 53. minutě potáhl míč od postranní čáry až do vápna a prudkou ranou na bližší tyč nedal Luninovi šanci. V aktuálním ročníku soutěže se zapsal mezi střelce podruhé.

A během chvíle Bayern dokonal obrat. Vázquez fauloval ve vápně Musialu a nařízený pokutový kop proměnil Kane. Kapitán anglické reprezentace zaznamenal 43. soutěžní gól v sezoně a vylepšil si osobní maximum v počtu branek v jednom ročníku. Zároveň se osmým zásahem v aktuální sezoně LM dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Mbappého z PSG.

Real odpověděl v 83. minutě. Kim Min-če v šestnáctce nedovoleně zastavil Rodryga a Vinícius Júnior z penalty zařídil remízu. V této sezoně LM vstřelil pátý gól.

Madridský celek, který v domácí soutěži míří bezpečně za titulem, už v 19 soutěžním zápase za sebou nenašel přemožitele. Bayernu hrozí, že sezonu zakončí bez trofeje. Poslední šanci má právě v "milionářské" soutěži, jelikož německou ligu s předstihem ovládl Leverkusen.

"Na začátku druhé půle jsme hráli dobře, ale dali nám dva góly. Ukázali svou nejlepší tvář, zatímco my ne. Musíme ji ukázat příští středu v odvetě," uvedl trenér Realu Carlo Ancelotti, který dříve Bayern vedl.

Úvodní utkání semifinále Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Real Madrid 2:2 (0:1)

Branky: 53. Sané, 57. Kane z pen. - 24. a 83. z pen. Vinícius Júnior. Rozhodčí: Turpin - Danos, Pages - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Mazráví, Kim Min-če - Kroos, Vázquez. Diváci: 75.000.

Sestavy:

Bayern: Neuer - Kimmich, Kim Min-če, Dier, Mazráví - Laimer, Goretzka (46. Guerreiro) - Sané (87. Davies), Müller (80. Gnabry), Musiala - Kane. Trenér: Tuchel.

Real: Lunin - Vázquez, Rüdiger, Nacho (65. Camavinga), Mendy - Valverde, Tchouaméni, Kroos (76. Díaz) - Bellingham (75. Modrič) - Rodrygo (87. Joselu), Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 15.05.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je středa 15. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď