Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barcelona otočila čtvrtfinálovou sérii s Olympiakosem, Češi zářili v prodloužení

Barcelona s velkým přispěním Jana Veselého a Tomáše Satoranského uspěla v hale Olympiakosu Pireus a ujala se ve čtvrtfinálové sérii play-off Euroligy vedení 2:1. Čeští reprezentanti se na vítězství 82:80 po prodloužení podíleli dohromady 29 body, Veselý byl se 16 nejlepším střelcem španělského celku, Satoranský k 13 bodům přidal 5 asistencí a 4 doskoky.

Ve vyrovnaném utkání plném zvratů sehráli oba Češi klíčové role v prodloužení, v němž se postarali o 9 z 11 bodů hostujícího týmu.

Satoranského třetí trojka ze čtvrtého pokusu v zápase znamenala 36 sekund před koncem vyrovnání na 80:80.

Domácím se získat vedení zpět nepodařilo a v poslední sekundě faulovali při tříbodové střele Jabariho Parkera, který dvěma trestnými hody a třetím úmyslně netrefeným rozhodl.

Barcelona, jež zahájila sérii doma porážkou a ve druhém utkání ve své hale vyrovnala, může postup zpečetit ve čtvrtek. Čtvrtý zápas je na programu znovu v hale řeckého klubu.

Čtvrtfinále Evropské ligy basketbalistů – 3. zápasy:

Maccabi Tel Aviv – Panathinaikos Atény 85:83, stav série 2:1; Olympiakos Pireus – FC Barcelona 80:82 po prodl. (za hosty Veselý 16 bodů, 3 doskoky a 1 asistence, Satoranský 13 bodů, 5 asistencí a 4 doskoky), stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články