Bayern předvedl v semifinále proti Realu rychlý obrat. V závěru ale o výhru přišel

ČTK ČTK
30. 4. 2024 23:08
Fotbalisté Realu Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali na hřišti Bayernu Mnichov 2:2. V první půli poslal hosty do vedení Vinícius Júnior, ale po změně stran Leroy Sané a Harry Kane z penalty otočili během čtyř minut skóre. Nerozhodný výsledek stanovil rovněž z pokutového kopu autor první trefy utkání.
Semifinále Ligy mistrů mezi Bayern Mnichov a Realem Madrid
Semifinále Ligy mistrů mezi Bayern Mnichov a Realem Madrid | Foto: Reuters

Odveta je na programu 8. května v Madridu. Vítěz ve finále v londýnském Wembley narazí na Paris St. Germain, nebo Dortmund, jejichž první duel je na programu ve středu.

"Bílý balet" v soutěžích UEFA s Bayernem neprohrál už v osmém utkání za sebou. Tým ze španělské metropole, které je se 14 triumfy rekordmanem soutěže, neprohrál v této sezoně Ligy mistrů ani v jedenáctém duelu.

Bayern vstoupil do utkání aktivně a už po necelé minutě mohl vést, jenže Saného střelu z úhlu vychytal Lunin. Domácí i nadále udávali tempo, Kaneův pokus téměř z poloviny hřiště skončil nad brankou. Hra se postupně vyrovnala a hosté ve 24. minutě z první šance udeřili. Bývalý hráč bavorského velkoklubu Kroos křížnou přihrávkou našel nabíhajícího Viníciuse Júniora a brazilský útočník překonal vyběhnutého Neuera. V závěru úvodního dějství Kaneův přímý kop skončil vedle tyče.

Krátce po přestávce Kroosovu střelu vyrazil Neuer. Nedlouho poté domácí srovnali. Sané si v 53. minutě potáhl míč od postranní čáry až do vápna a prudkou ranou na bližší tyč nedal Luninovi šanci. V aktuálním ročníku soutěže se zapsal mezi střelce podruhé.

A během chvíle Bayern dokonal obrat. Vázquez fauloval ve vápně Musialu a nařízený pokutový kop proměnil Kane. Kapitán anglické reprezentace zaznamenal 43. soutěžní gól v sezoně a vylepšil si osobní maximum v počtu branek v jednom ročníku. Zároveň se osmým zásahem v aktuální sezoně LM dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Mbappého z PSG.

Real odpověděl v 83. minutě. Kim Min-če v šestnáctce nedovoleně zastavil Rodryga a Vinícius Júnior z penalty zařídil remízu. V této sezoně LM vstřelil pátý gól.

Madridský celek, který v domácí soutěži míří bezpečně za titulem, už v 19 soutěžním zápase za sebou nenašel přemožitele. Bayernu hrozí, že sezonu zakončí bez trofeje. Poslední šanci má právě v "milionářské" soutěži, jelikož německou ligu s předstihem ovládl Leverkusen.

Úvodní utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Real Madrid 2:2 (0:1)

Branky: 53. Sané, 57. Kane z pen. - 24. a 83. z pen. Vinícius Júnior. Rozhodčí: Turpin - Danos, Pages - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Mazráví, Kim Min-če - Kroos, Vázquez. Diváci: 75.000.

Bayern: Neuer - Kimmich, Kim Min-če, Dier, Mazráví - Laimer, Goretzka (46. Guerreiro) - Sané (87. Davies), Müller (80. Gnabry), Musiala - Kane. Trenér: Tuchel.

Real: Lunin - Vázquez, Rüdiger, Nacho (65. Camavinga), Mendy - Valverde, Tchouaméni, Kroos (76. Díaz) - Bellingham (75. Modrič) - Rodrygo (87. Joselu), Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.

 

Právě se děje

Další zprávy