Dnes v Ulici: Kateřina s Vendulou dnes musí přemluvit Lumíra a Michal nechápe, co stojí za změnou chování u Žofky

Dnes v Ulici: Kateřina s Vendulou dnes musí přemluvit Lumíra a Michal nechápe, co stojí za změnou chování u Žofky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendula s Kateřinou už mají dost toho, jak Lumír strká nos do věcí své matky. Vždyť mu může být úplně jedno, za co nebo za koho utrácí. Michalovi se pro změnu nezdá Žofka. Ještě nedávno bylo vše sluncem zalité, ale teď je vše jinak.

Žofka se chová odtažitě 

To, že se první milování povede na jedničku, ještě neznamená, že tak tomu bude pořád. Alespoň u Žofky to vypadá, že už si další kolo dát nechce. Michala to trápí. To byl tak špatný? Provedl něco? Žofka se ho nechce dotýkat. Nechce s ním být o samotě. Možná má strach z toho, že na ni bude něco zkoušet. Michal je zoufalý a u Bruna a Báry zjišťuje, co by za tím mohlo být. Bruno mu dává pár osvědčených rad. Obvykle o nic nejde a mraky se rozeženou, slibuje. To však Michalovi nestačí. Naštěstí jeho mysl zaměstnávají i jiné věci. Třeba půl milionem zatížený rodinný rozpočet.

Elen navrhuje, co dál 

Iva dnes oslaví První Máj. Vítek je jako vždy pozorný a až do postele jí donese pugét květin. Jak moc by si tento okamžik užila, kdyby ji netížilo, že svou neopatrností navždy ohrozila rodinnou pohodu. Vězení jí už snad nehrozí, zato nad ní visí půlmilionová pokuta. Jenže kde vzít půl milionu a nekrást? Proto s Elen spekulují o tom, že by protistraně navrhly mnohem nižší částku. Vždyť může jít jen o strategii, jak z nich vytřískat obrovské peníze. Nesmějí jim na to skočit. 

Lumír vyzvídá, kolik jeho matku stál wellness pobyt

Lumír, který se pořád ještě neuklidnil a matčiny manýry ho dokonale vyvádí z míry, se z Venduly pokouší dostat nějaké informace. Nejvíce ze všeho ho zajímá, kolik Vilma za welness pobyt pro sebe a Burdu zaplatila. Na něco takového nehodlá přistoupit. Znovu chce matce vysvětlit, že je to krajně nevhodné. Vždyť jí Vilda ještě nesplatil půjčku na operaci jezevčíka. Jak jí má pak zaplatit tohle? Nezaplatí. Nic z toho jí už nevrátí. Kateřina s Vendulou však věci vidí úplně jinak. 

Kateřina s Vendulou se Lumíra snaží obměkčit 

Kateřina, která raději dobrovolně pomáhá Vendule s prvomájovým úklidem bistra, věří, že tohle není konečný stav věcí. Lumíra prostě musí nějak přesvědčit. Proto se na něj vytasí se zamilovaným filmem o podobně starší paní, která se znovu zamilovala. Jako zálohu má připravenou také fotografii sebe a Lumíra v jejich začátcích. To by snad mohlo zabrat. Lumír si zkrátka musí vzpomenout na to, jak jim bylo hezky, když spolu začínali. A právě toto zjištění pak musí přenést na matku a Vildu. Třeba to pomůže. A hle, přesně tohle Lumír potřeboval. Se svou matkou pak promluvil. Sice jí ještě jednou doporučil, aby si na rozhazování dávala pozor, už byl ale mnohem mírnější. Tak snad mu to vydrží déle než předtím. 

Zdroj článku:
  • Autorský text