Takhle se získávají peníze na cestu: Muži došly peníze, tak nahrál svůj únos a hodlal je vyrazit z příbuzných

Takhle se získávají peníze na cestu: Muži došly peníze, tak nahrál svůj únos a hodlal je vyrazit z příbuzných. „Bez peněz do hospody nelez,“ říká se. A totéž platí i pro cestování. Pokud míříte dál než za humna a nemáte žádnou rezervu pro případ nečekaných událostí, můžete se někdy dostat do opravdu nepříjemných problémů.

Určitě byste to však neměli řešit jako jistý osmačtyřicetiletý Angličan, který si pro trávení svých dovolenkových kratochvílí vybral Thajsko. Nejdřív si pobyt „jen“ několikrát prodloužil. Ale když mu došly peníze definitivně, rozhodl se zkusit to jinak.

Unesli mě, zaplaťte

Jeho plán vypadal opravdu jednoduše. Prostě bude tvrdit, že ho někdo unesl a nechá si vyplatit výkupné. Jednoduché, že? Jenže až příliš spoléhal na naivitu své rodiny. Vyděšení příbuzní se totiž rozhodli do celého „případu“ okamžitě zainteresovat policii.

Foto: Pixabay

Není divu – všechno totiž působilo na první pohled opravdově. Ian Robbie Day z anglického Portsmouthu (ano, tak se náš výtečník jmenoval) se totiž domluvil se svými zdejšími kamarády (spíše tedy spoluuživateli alkoholu a drog) a chtěl, aby všechno vypadalo opravdu reálně. Nechal se tedy zbít a rodině ukázal pěkných pár modřin.

Zapojil se i Interpol

Kdo ví, možná tohle rozhodlo o tom, že se jeho příbuzní rozhodli oznámit vše britské policii, která následně kontaktovala Interpol a ten zase policii v Thajsku. Těm však tento „zločin „příliš práce nedal. Iana prostě našli v jeho hotelovém pokoji. A jak to vše skončilo? Ian měl propadlé vízum, navíc se v pokoji našly i drogy a zbraně. Všichni tedy byli obviněni a aktuálně čekají na soud. Takhle si náš turista svůj další pobyt zde nejspíš nepředstavoval.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-anglican-fingoval-svuj-unos-aby-mu-rodina-poslala-dalsi-penize-na-dovadeni-v-thajsku-40460157#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=sTV37SiXwGE-202402121108&dop_id=25909634&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu, https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2731825/foreigners-arrested-over-fake-kidnapping

Náhledové foto: Pixabay

Opravdu ráda cestuji - většinou s kompasem v ruce, ale občas i prstem po mapě. A o všechny zajímavosti, které na cestách potkám, se s vámi ráda podělím.