BÝK (21. 4. – 20. 5.)

Patrně se vám zdá, že se snažíte čím dál víc, ale nic z toho. Nepanikařte, vytrvejte, události naberou rychlý spád. Mimo jiné se vám naskytne příležitost, abyste získali vytoužené postavení nebo šanci dosáhnout toho, oč tolik usilujete. Navíc zvolíte elegantní způsob, takže se nikdo nezmůže na výhrady či námitky.

BLÍŽENCI (21. 5. – 21. 6.)

Obyčejně se řídíte heslem: „Co na srdci, to na jazyku.“ Upřímnost je ctnost, jenže všeho moc škodí. Neúmyslně se totiž můžete dotknout citlivého místa člověka, na němž vám hodně záleží. Vaši omluvu přijme, ale přesto mu dejte čas, ať se s celou záležitostí vyrovná po svém.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Váš nápad konečně dostane zelenou. Důležité je, abyste při jeho realizaci dbali na svoje dobré jméno, taktní chování a obratně navazovali kontakty s lidmi, kteří by o něco podobného také mohli projevit zájem. Nenechte se zviklat obavami z neúspěchu, ty vás akorát rozhodí.

LEV (23. 7. – 23. 8.)

Čeká vás snad nejdůležitější rozhodnutí letošního roku. Najít přijatelný kompromis mezi osobním, rodinným a firemním prospěchem se totiž ukáže jako tvrdý oříšek. Správný směr vám pomůžou určit hovory s kamarádem, jenž má přirozený talent rozkrýt, co se odehrává ve vašem nitru.

PANNA (24. 8. – 23. 9.)

Zkuste změnit taktiku. Místo tvrdohlavého prosazování vlastních pravidel třeba s úsměvem předstírejte, že ochotně splníte pokyny druhých, ale přitom všechno stejně uděláte po svém. Nějaký čas vám to bude procházet, a pokud vás kdosi odhalí, s přehledem svoje konání obhájíte.

VÁHY (24. 9. – 23. 10.)

Kamarádce nebo příbuznému se přihodí věc, která se pro vás stane varováním. Chvályhodná předsevzetí vám však vydrží zhruba do momentu, než dostanete nabídku, kterou údajně nemůžete odmítnout. Samozřejmě můžete, jenže nechcete třeba z obavy, že se na vás už příště neobrátí.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Pocítíte potřebu zdůrazňovat, že opět došlo na vaše slova. Bezprostřední reakce člověka, jehož dlouho znáte, vás ale zaskočí. Improvizace vám nedělá potíže, nicméně bude rozumnější, když trapas přejdete taktním mlčením. Svoje zkratovité chování mu můžete vysvětlit dodatečně.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Dočasně si přestanete rozumět s příbuzným nebo kolegou. Dokonce se může stát, že se pohádáte a nebudete spolu mluvit vůbec. Důvodem se zřejmě stanou odlišné názory na docela běžné či praktické věci. Jakmile si oba ujasníte, co je pro vás důležité, zase najdete společnou řeč.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Potkáte člověka, který na vás silně zapůsobí. Vzhledově sice nebude váš typ, ale jeho pozoruhodné názory na svět i život, uhrančivý pohled a melodický hlas vás nenechají chladnými. Bude záležet výhradně na vás, zda mu dáte na sebe kontakt, a pak se z jeho iniciativy sejdete.

VODNÁŘ (21. 1. – 19. 2.)

Dobře uděláte, když člena rodiny necháte vymluvit. V důvěrné chvilce vám svěří informace, ze kterých obyčejně dělá kovbojku. S roztomilou urputností ho pak snadněji přesvědčíte i ke změně, které se prozatím bránil. Klidně mu můžete slíbit, že všechno zůstane jen mezi vámi.

RYBY (20. 2. – 20. 3.)

Ať se stane cokoli, kouká z toho vítaná změna nebo cenná zkušenost. Jste-li nezadaní, schůzka s osobou, s níž jste se teprve nedávno seznámili, proběhne zajímavě a skončí překvapivě. Před zadanými se zase rýsuje setkání s bývalou láskou a díky tomu něco důležitého pochopíte.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Srdeční záležitosti vám přerůstají přes hlavu. Výtky, že zanedbáváte povinnosti, vás částečně vrátí do reality. Rychle udělejte to nejnutnější, a hlavně se postarejte o to, aby vám ti kolem nepřipomínali, co máte udělat, ale taky se pustili do práce. Dejte najevo, že to oceníte.

Zdroj: časopis Story, Kristýna Polanská se ve volném čase zabývá sestavováním horoskopů

Související články