Lehečka v Madridu porazil Nadala a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Medveděvem

Jiří Lehečka na antuce v Madridu porazil v prvním vzájemném utkání 7:5, 6:4 bývalou světovou tenisovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska a postoupil do čtvrtfinále. O premiérové semifinále na turnajích kategorie Masters se dvaadvacetiletý český tenista střetne s čtvrtým hráčem světového žebříčku Daniilem Medveděvem z Ruska.

Madrid (Aktualizováno: 8:31 1. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lehečka podal ve 4. kole proti jednomu z nejlepších tenistů historie suverénní a soustředěný výkon

Lehečka podal ve 4. kole proti jednomu z nejlepších tenistů historie suverénní a soustředěný výkon | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

Lehečka podal ve 4. kole proti jednomu z nejlepších tenistů historie, jenž letos pravděpodobně ukončí svou hvězdnou kariéru, suverénní a soustředěný výkon. Zahrál 33 vítězných míčů včetně sedmi es a fenomenálního španělského antukáře pustil pouze k jednomu brejkbolu, který odvrátil.

Lehečka postoupil na turnaji v Madridu do osmifinále. V dalším kole narazí na Nadala

Číst článek

Při letošní antukové premiéře ještě česká jednička neztratila set a zahraje si druhé čtvrtfinále na Masters po březnovém turnaji v Indian Wells. Sedmatřicetiletý Nadal, jenž v minulosti v Madridu pětkrát triumfoval, hrál teprve třetí turnaji v letošním roce, v němž se vrátil na kurty po roční pauze.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion, jehož brzdí zdravotní problémy a aktuálně je až na 512. místě žebříčku, ještě oficiálně nepotvrdil start na Roland Garros. V prvním setu si hráči bez větších problémů drželi servis až do stavu 5:5. Poté Nadal třemi chybami za sebou nabídl Lehečkovi tři brejkboly a mladoboleslavský rodák u sítě hned ten první využil. Následně výborně podávající český tenista brejk potvrdil další čistou hru a získal první set.

Lehečka byl u sítě téměř neomylný a jeho precizně provedenému náročnému halfvoleji ve dvanáctém gamu musel uznale zatleskat i slavný soupeř. Pohoda nejlepšího českého tenistu neopustila ani v druhé sadě a v první hře okamžitě vzal hrající tenisové legendě znovu servis.

Poté, co brejk potvrdil, měl Lehečka ve třetím gamu příležitost připravit Nadala o servis znovu, ale čtrnáctinásobný vítěz Roland Garros v maratonské hře s šesti shodami a třemi Lehečkovými brejkboly podání uhájil. Další hry už drama nepřinesly.

Třicátý nasazený Čech si hlídal svůj servis a nezaváhal ani v závěrečném desátém gamu, kdy vyprodaný stadion hnal Nadala za pokusem o zvrat. Lehečka si však další vydařenou výměnou servis-volej vypracoval dva mečboly a poté, co Nadal bekhendem poslal míč do autu, mohl slavit jedno z nejcennějších vítězství své stále ještě začínající kariéry.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme