Real Madrid si veze z Mnichova nadějný výsledek do odvety

Přidat na Seznam.cz

První semifinále letošního ročníku Ligy mistrů je minulostí. Bayern Mnichov přivítal na svém stadionu nejlepší klub v historii této soutěže Real Madrid a i přes nepříznivě se vyvíjející druhou půli nakonec španělský celek veze z Bavorska nadějný výsledek.

Bayern začal v domácím prostředí aktivně a prakticky po necelé minutě mohl jít do vedení. Leroy Sané ovšem Lunina nepřekonal. S přibývajícím časem se začala vytrácet iniciativa domácích a Real Madrid začal vystrkovat růžky. Královský klub nakonec skóroval hned z první vážnější šance, Toni Kroos opět ukázal svoji nepostradatelnost a našel milimetrovým pasem za obranu rozběhnutého Viniciuse, jemuž nedělalo problém překonat Manuela Neuera. Branka brazilského křídelníka byla v první půli jediná, a tak domácí museli během přestávky spřádat plány, jak zvrátit nepříznivý vývoj zápasu.

A jak se po změně stran, poločasové myšlenky Thomase Tuchela byly správné. Hned v úvodu druhé půle se Bayern dočkal vyrovnání, pohlednou individuální akci zakončil úspěšně na přední tyč Leroy Sané a rázem to bylo 1:1. Chvíli na to přišel pro hosty ještě větší šok. Unikajícího Musialu zastavil ve vápně zbytečně Lucas Vázquez, a sudímu nezbývalo nic jiného než nařídit pokutový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Harry Kane, jenž penaltu s přehledem proměnil. Real se tak snažil alespoň o vyrovnání, což se nakonec podařilo. Tentokrát ve vápně zatáhl za záchranou brzdu korejský stoper domácích Kim Min-Jae, a výhodu penalty dostal i Real. Ani Vinicius neměl problém překonat Manuela Neuera, a jeho gól na 2:2 nakonec určil definitivní podobu výsledku.

Real tak může být spokojenějším týmem. Do domácího prostředí veze nadějný výsledek 2:2, a bude chtít zúročit výhodu přízně tribun. Stále mu tak zůstává v tomto třaskavém duelu role favorita. Dočká se Madrid zápasu o jubilejní patnáctý titul v milionářské soutěži? Odpověď na tuto otázku se dozvíme již 8. května, kdy je na programu odvetné utkání.

zdroj: autorský článek