Nejprve naboural šest zaparkovaných vozidel a poté na čerpací stanici rozlil po zemi benzín. Způsobil škodu za nejméně 300 000 korun a za odčerpaný benzín také nezaplatil

Přidat na Seznam.cz

Prachatice – Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelý 38letý cizinec. Ten v sobotu v brzkých ranních hodinách nezvládl řízení osobního vozidla BMW, se kterým v ulici Česká v Prachaticích narazil do zaparkovaného osobního vozidla Hyundai, odkud dál pokračoval do ulice náměstí Přátelství, kde svojí nezodpovědnou jízdou způsobil škodu na dalších pěti zaparkovaných vozidlech, uvedla Policie České republiky.

Dopravní nehodu řidič neoznámil a z místa pěšky přešel do ulice Nebahovská, kde ještě stačil na čerpací stanici rozlít z tankovací pistole na zem zhruba dva litry benzínu, přičemž tvrdil, že by se nejraději zapálil. Na místě byl již muž zajištěn prachatickými policisty. Ti mu orientační dechovou zkouškou naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu.

Na poškozených vozidlech způsobil škodu za nejméně 300 000 korun a za odčerpaný benzín také nezaplatil. Případem se dál zabývají dopravní i pořádkoví policisté.

zdroj: Policie České republiky