Útočník Ondřej Kovařčík v reprezentačním dresu.

Útočník Ondřej Kovařčík v reprezentačním dresu. | foto: Profimedia.cz

Kovařčík podepsal s Motorem tříletou smlouvu, přichází i statný bek z první ligy

  • 0
Dres hokejistů Českých Budějovic bude od nové sezony oblékat reprezentační útočník Ondřej Kovařčík. Na jihu Čech podepsal tříletou smlouvu. Další posilou je obránce Daniel Bukač, který se dohodl na ročním kontraktu s opcí. Roční smlouvu s opcí podepsal i útočník Jakub Valský.

Jihočeši o tom informovali na klubovém webu.

Osmadvacetiletý Kovařčík přichází s vizitkou reprezentanta, který stále bojuje o nominaci na domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě. Uplynulé dvě sezony odehrál za finský Jukurit, v té poslední nastoupil včetně play off do 63 zápasů a připsal si 43 bodů za 16 gólů a 27 asistencí.

Extraligové přestupy: Návraty ze severu, aktivní Kometa, změny u mistrů i na Kladně

„Ondřej je skvělý hráč, který s Třincem získal tři tituly a výborně hrál i ve finské nejvyšší soutěži. Jeho kvalitu všichni znají, proto jsem moc rád, že si pro další část kariéry vybral Motor a vizi, kterou se tady snažíme naplňovat,“ uvedl sportovní manažer Jiří Novotný.

Pětadvacetiletý Bukač je bývalý mládežnický reprezentant, v extralize má ale na kontě dosud jen dva starty v dresu Liberce. Během minulé sezony odehrál šest zápasů za B-tým Pardubic, na hostování ve Znojmě přidal 32 startů a zaznamenal devět bodů (2+7).

Obránce Hovorka jde usilovat o NHL, na dva roky se upsal Floridě

„Do NHL od nás odchází Mikuláš Hovorka a my věříme, že i tentokrát jsme ve druhé nejvyšší soutěži našli hráče s velkým potenciálem. Je to také vysoký pravák v dobrém věku a věříme, že u nás dokáže udělat další podstatný krok v kariéře,“ prohlásil Novotný.

Pětatřicetiletý Valský odehrál za Motor uplynulé tři sezony. V té poslední nastoupil včetně play off do 55 utkání s bilancí 14 branek a sedmi nahrávek. „Jakub si svými výkony řekl o další smlouvu. Je to hráč, který je využitelný ve spoustě situací, má obrovské zkušenosti a může nám pomáhat zlepšovat i naše mladé hráče,“ řekl Novotný.

,

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.