Sociální sítě
Nahoru

McLaren F1 na prodej. Kolik dokáže vydělat?

Připravte se na šok. Jedinečný exemplář legendárního McLaren F1, který může snadno překročit magickou hranici 20 milionů dolarů, je nyní na trhu k mání. Tento supersport je tak blízko k novému, jako by právě opustil továrnu v devadesátých letech, a s pouze 254,8 míle na tachometru je prakticky nejetý. Co je ale ještě šokující? V roce 2021 byl tento McLaren F1 prodán na aukci v Pebble Beach za úctyhodných 20,465 milionu dolarů.

Nový majitel, věřte nebo ne, tento skvost za poslední tři roky použil jen na 14 mil jízdy! To znamená, že stál téměř 1,5 milionu dolarů za každou najetou míli – ano, slyšíte správně, miliony za míli. Tyto automobilové skvosty často končí jako exponáty ve výstavních sálech s regulovanou teplotou, což vysvětluje, proč je auto stále v bezchybném stavu.

A pokud vás to ještě nepřesvědčilo, tento McLaren F1 je jediný z 64 vyrobených silničních modelů, který se může pochlubit unikátní barvou Creighton Brown. Interiér je vyveden v kombinaci světle a brazilsky hnědé, která ladí s vnějším zbarvením. Původně dodán do Japonska, s číslem šasi 029, později byl převezen do USA. Když byl v roce 2021 nabídnut na aukci společností Gooding & Company, odhadovaná cena byla 15 milionů dolarů – ale skutečná cena ho daleko převýšila.

Tento ultra-exkluzivní model má všechny předpoklady na to, aby překonal svůj minulý rekord. Ovšem pozor, aukce probíhá pod taktovkou Sotheby’s Sealed, což znamená, že konečná cena zůstane utajena. Což je, pravděpodobně pro mnohé, velká škoda.

Více z rubriky Supersporty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.