Hlavní obsah

Černý ve Wolfsburgu nehraje. Změní klub před Eurem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje jara 4× v základu, od té doby už jen jednou. V poledních 11 zápasech „natočil“ fotbalový záložník Václav Černý za Wolfsburg pouhých 62 minut. Před deseti dny doma s Bochumí a teď o víkendu ve Freiburgu nebyl ani na lavičce. Bude situaci v německém klubu, která ohrožuje i jeho nominaci na Euro, řešit?

Foto: Profimedia.cz

Václav Černý v dresu Wolfsburgu při jednom ze zápasů v německé bundeslize

Článek

„Víkend zpátky dostal Vašek volno, narodila se mu dcera. Teď nebyl v nominaci. V horizontu čtrnácti dnů se bude tvořit kádr pro novou sezonu. Uvidíme, co z toho vznikne,“ řekl Sport.cz David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport, která Černého zastupuje.

Český reprezentant přišel do Wolfsburgu v létě z nizozemského Twente Enschede za 8 milionů eur (přibližně 200 milionů korun). Tedy v pozici solidní posily. Jenže pohárové cíle se nepodařilo realizovat, Wolfsburg naopak spadl do boje o záchranu. V březnu byl kvůli špatným výsledkům odvolán trenér Niko Kovač, který si Černého přivedl.

Tým převzal Rakušan Ralph Hasenhuttl. S Wolfsburgem podepsal kontrakt na dva a půl roku, mužstvo pro nadcházející ročník tedy bude tvořit z velké části on. Nezvažuje proto Černý variantu s hostováním?

„Bude záležet na trenérovi a vedení, jak se k tomu postaví. Není jednoduché poslat někam hráče, jehož před rokem koupili s nějakou vizí, kterou by nyní přehodnotili. Uvidíme, je to otevřené. Já ale předpokládám, že Vašek setrvá ve Wolfsburgu. Hraje se teď tvrdě o záchranu, herní projev jde stranou,“ podotkl Nehoda.

Momentální situace Černého není ideální ani směrem k blížícímu se mistrovství Evropy v Německu, kde český tým narazí ve skupině na Portugalsko, Gruzii a Turecko. Nový reprezentační trenér Ivan Hašek 26letého kreativního záložníka vynechal ve své premiérové nominaci na konci března.

„V nominaci pro nedávné přípravy byl například Adam Hložek, který toho odehrál méně než Vašek. Nebo v ní byl Ondřej Lingr, který dohromady neodehrál skoro nic, stejně jako David Jurásek… Trenér Ivan Hašek si musí vyhodnotit, jestli má Vašek potenciál pomoct týmu i když pravidelně nehraje. Pořád ale dobře trénuje, navíc s velmi kvalitním týmem,“ uvedl Nehoda.

Před nedávnem letěly nejen českými médii spekulace, že po Černém sáhne Feyenoord. Trenér Arne Slot ho chtěl už před rokem. Jenže Slot má namířeno do Liverpoolu, čímž šance českého fotbalisty na přestup do Feyenoordu významně poklesla. „Nemáme žádné resumé z Wolfsburgu, nevíme, co bude. Já ani Vašek se tedy nemůžeme k podobným záležitostem vyjadřovat,“ dodal Nehoda.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články