Hlavní obsah

Proboha, už zase. Islanders zdeptalo kruté déjà vu a v sezoně končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát během jednoho play off. To je kruté. Hokejisty New York Islanders vyřadila favorizovaná Carolina v pěti zápasech. Fanoušci týmu z Long Islandu jsou ale pořád ještě perplex ze způsobu, jakým k tomu došlo.

Šťastná branka Stefana Noesena z CarolinyVideo: NHL.com

 
Článek

Ve druhém zápase přišli v závěru o výhru dvěma góly inkasovanými během devíti sekund. V pátém souboji dostali ve třetí třetině dvě branky za osm sekund… Tu druhou po kruté chybě gólmana Semjona Varlamova, který si chtěl za branku sjet pro nahozený puk, ten ale od mantinelu nabral směr brankoviště a ruský veterán už dorážku Stefana Noesena neodvrátil. Hotovo, dvacet, Islanders si mohou vybírat destinaci na dovolenou.

„Mám pocit, že jsme si zasloužili trochu víc. Neříkám, že jsme měli sérii vyhrát. Říkám, že jsme mohli jet domů a klidně hrát šestý zápas. A místo toho je konec. Udělali jsme mnohem víc, než co jsme za to dostali,“ litoval kouč Patrick Roy, jehož výraz po Noesenově dorážce dokonale vystihoval pocity Islanders.

Jejich fanoušci, jak ukazuje video z jednoho z barů na Long Beach, ještě truchlili nad čtvrtou brankou ve Varlamovově síti, když přišla další morová rána. A beznaděj. Co to sakra bylo?

„Ani potom, co dali ten čtvrtý gól, si nemyslím, že by naše víra ochabla. Jenže pak tam přišel ten pos..ný odraz,“ smutnil útočník Kyle Palmieri. „Někdy je to prostě hra odrazů.“

Ve druhé třetině přitom hosté vyrovnali domácí náskok, který efektně zpomaleným trestným střílením stanovil Jevgenij Kuzněcov.

„Jenže pak nás zase položily dva pitomé góly,“ litoval Palmieri. Carolina tak byla stejně jako loni nad síly Islanders a může se chystat na konferenční semifinále proti Rangers. Před dvěma lety s nimi Hurricanes ve stejné fázi prohráli v sedmi zápasech. Přijde odplata?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články