Jak předejít nechtěnému žloutnutí zubů? Dentista zmínil dvě časté chyby, které lidé dělají

Mít oslnivě bílý úsměv jako z amerického filmu si přeje každý. Základem zůstává správná zubní hygiena, kterou by lidé měli dodržovat, mohou se však dopouštět dvou chyb, které jejich snahy o předcházení žloutnutí chrupu zkomplikují. Dentista Ferakh Hamid pro britská média vysvětlil, že se jedna týká způsobu čištění a druhá správného načasování.

Maličkost, která však může udělat velký rozdíl. Tak dentista z Aesthetique Dental Care pro web Bristol Post označil chybu, které se mohou lidé při čištění zubů dopouštět a nevědomky si tak dopomáhat ke žloutnutí chrupu.

ČTĚTE TAKÉ: Doktorka si sama diagnostikovala rakovinu. Trápily ji jen dva mírné příznaky

„Než si začnete čistit zuby, je dobré kartáček navlhčit. Tento malý krok usnadní rozetření zubní pasty po celém povrchu zubů a čištění tak bude účinnější. Když štětiny navlhčíte, změknou. To znamená, že při čištění jsou šetrnější k dásním a zubům, což pomáhá předcházet jejich podráždění nebo poškození,“ vysvětlil Hamid s tím, že stříknutí vody na kartáček před samotným čištěním může mít velký vliv na udržení čistoty úst.

Nepodceňujte zubní hygienu

Podotkl, že čištění zubů bez navlhčení kartáčku může časem způsobit, že chrup bude vypadat méně bíle. „Čištění zubů nasucho se může zpočátku zdát dobré pro zbavení se povrchových skvrn, ale bez vody se pasta špatně roztírá, což vede ke zmatnění chrupu,“ doplnil.

Za druhou chybu, která se týká zejména načasování, označil čištění zubů brzy po konzumaci kyselých potravin, uvádí web Mirror. „Kyselina změkčuje sklovinu, což může vést k citlivosti zubů nebo ke změně jejich barvy. Abyste tomu předešli, je lepší po konzumaci kyselých potravin chvíli počkat, než si zuby vyčistíte, čímž zajistíte, že sklovina zůstane silná a zuby zdravé,“ vysvětlil Hamid.

Dodal, že čištění zubů správným způsobem a v ideální čas je klíčem k zachování přirozené barvy a lesku zubů. Obecně by lidé podle dentistů neměli podceňovat zubní hygienu. Tedy, čistit si chrup dvakrát denně po dobu dvou minut, používat vhodné přípravky – zubní pastu a ústní vodu – pravidelně navštěvovat zubního lékaře a nezapomínat ani na čištění jazyka. „Dodržováním těchto kroků předejdete problémům se zuby a udržíte si skvělý pocit v ústech,“ doplnil Hamid.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Úroveň čištění zubů máme někde mezi Ukrajinou a Německem, řekl Šmucler. Inspiroval by se sousedy

Tagy: