Volební klip EU? Nesmyslné strašení Rusy a házení hrachu na stěnu, nechápe Klempíř

Odborník na politický marketing Oto Klempíř

360° (121)

Klip Evropského parlamentu, který má přivést lidi k volbám, na mladší voliče fungovat nebude, řekl v pořadu 360° odborník na politický marketing Oto Klempíř. „Může zapůsobit jen na někoho, kdo si s Rusáky užil své,“ prohlásil ve vysílání CNN Prima NEWS. Klip v pořadu dříve zkritizovali také někteří politici.

„Je retro způsob komunikace, který může působit jen na někoho, kdo si s Rusáky užil své. Na lidi ze střední a mladší generace nebude mít vliv, je to házení hrachu na stěnu,“ řekl Klempíř v pořadu 360° na adresu spotu Evropského parlamentu.

ČTĚTE TAKÉ: Fiala se zachoval pokrytecky, řekl Knotek. Plníte stranický úkol, oponovala Vrecionová

Podle něj by se mělo spíše zdůrazňovat, aby lidé volili inteligentní kandidáty, kteří nebudou slepě nálepkovat lidi s cizím názorem. „Měli by se volit lidé, kteří dokáží smysluplně vyargumentovat svůj názor, aby měl vývoj Unie nějaký smysl. Nemělo by se pořád dokola strašit Rusáky,“ dodal Klempíř.

Klip Evropského parlamentu ve vysílání dříve zkritizovali také někteří politici. „Evropská unie nemá v popisu práce získávat občany k volbám. Oni prostě k volbám půjdou a budou si volit, koho chtějí, nebo nepůjdou,“ řekl lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory Petr Mach. Podle něj by EU neměla vynakládat peníze daňových poplatníků na tento typ komunikace.

„Pokud byl klip placen z rozpočtu Evropského parlamentu, tak bych spíš doporučil, aby daná instituce šetřila a utrácela peníze někde jinde, a to počínaje tím, že přestanou protékat toalety, a konče tím, že nebudeme mít dvě sídla Evropského parlamentu,“ sdělil europoslanec ANO Ondřej Knotek.

„Nemyslím si, že je cílem Evropské unie dělat nějaké kampaně,“ uvedl poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil (TOP 09). Osobně mu ale prý klip nevadí. Uměřený přijde také jeho kolegovi a poslanci STAN Stanislavu Polčákovi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Musíme sedět za volantem EU, ne na místě spolujezdce, řekl Pavel. Vyzval k přijetí eura

Tagy:
TOP 09 Evropská unie volby Evropský parlament ANO 2011 Jiří Pospíšil Starostové a nezávislí Stanislav Polčák Svoboda a přímá demokracie Ondřej Knotek Oto Klempíř Trikolóra hnutí občanů Petr Mach