Velký čínský horoskop na květen 2024 – Hadi by neměli zapomínat na své silné stránky, Draci budou naplněni odhodláním

Velký čínský horoskop na květen 2024 – Hadi by neměli zapomínat na své silné stránky, Draci budou naplněni odhodláním
Květen se nese v duchu dobré nálady, někteří z nás ale přes svou velkou přepracovanost budou smutní. To může vést k myšlence, že všichni si na nás zasedli. V průběhu měsíce přijdeme na to, že žádná událost, která se nám přihodí, není spiknutí proti nám, a opět se uklidníme.

Pamatujme však na to, že naše nálada závisí především na tom, jak odolnými vůči nežádoucím událostem budeme. Není dobré být příliš bezstarostní a vysmívat se všem, kteří nás chtějí o něčem poučit. Na druhou stranu, příliš mnoho starostí nám také zlepší den. Ta zlatá střední cesta, kterou hledáme, je nelámat si příliš hlavu nad následky našich činů, ale zároveň se snažit poučit se ze svých chyb. Čínský horoskop nám naznačuje, kterých chyb se můžeme dopustit. Přečtěte si, co vás čeká v lásce a kariéře a jaká finanční a zdravotní situace u vás zavládne.

Krysa (1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Vaše štěstí či smůla bude záviset na vašem pohledu na svět. Narazíte na drobné překážky, které se budou jevit velké jen tehdy, budete-li zastávat pesimistický pohled na svět. Pokud budete mít velké odhodlání, ani sebehorší situace vás nedonutí být smutní.

Láska – nezadaní: Budoucí partner dřímá v některém z vašich dobrých přátel. Můžete být mile překvapeni pozváním na rande od někoho, s kým máte velmi pozitivní vztah.

Láska – zadaní: Velké rodinné setkání upevní váš vztah. Je dobré nechat rodinu svou i rodinu vašeho partnera, aby si s vámi oběma jednou za čas popovídali a také se lépe poznali navzájem.

Kariéra: Je-li náplní vaší práce komunikace nebo umění, očekávejte velké zlepšení s kolegy i postup v kariéře, vše se vám zadaří. V ostatních zaměstnáních je potřeba vyvinout větší úsilí, aby se vám dařilo.

Peníze: Trpělivost přináší růže, kromě vytrvalosti bude zapotřebí i vynalézavost. Nestyďte se říci svůj názor, vaše nápady budou dobré, budou čekat jen na to, až je proměníte v peníze navíc.

Zdraví: Imunita může zaostávat, proto je vhodné opatřit si posilovač imunity. Pití zeleného čaje vám prospěje. Pravidelné cvičení a jóga vás také ochrání před onemocněním.

Buvol (1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Objeví se drobné problémy v mezilidských vztazích, s nimiž se do konce měsíce budete muset vypořádat. Také se budete muset rozhodnout ohledně koupě předmětů, které vám dělají radost, nemusíte mít dostatek financí na všechno. V jiných oblastech pocítíte silné zlepšení.

Láska – nezadaní: Flirtování s člověkem, který se vám líbí, se může zvrtnout v hádku, pokud špatně pochopíte jeho úmysly. Naděje na nový vztah je mizivá, můžete se však v očích vaší lásky ukázat v pozitivním světle, budete-li naslouchat.

Láska – zadaní: Upřímnost a poctivost jsou lékem na problémy ve vztahy. Můžete mít problém vidět svět očima partnera, ale jakmile to dokážete, vztah se opět zlepší.

Kariéra: Postup v kariéře je více než pravděpodobný, budete mít chuť učit se novým věcem a také se něčemu přiučíte ve volném čase prostřednictvím kurzu či stýkání se s lidmi, kteří mají více zkušeností než vy.

Peníze: Váš důvtip vám zajistí lepší finanční ohodnocení. Výdaje však budou velkým problémem. Je tolik událostí, které budete chtít oslavit, avšak vaše peněženka není bezedná.

Zdraví: Dechová cvičení a meditace vám pomohou zvládat stres, který se k vám povalí ze všech stran. Najděte nejlepší způsob, jak se stresu zbavit. Pečujte o sebe a omezte tabák a alkohol.

Nezadaní by si měli dávat pozor na flirtování, které se může zvrhnout v hádku
Nezadaní by si měli dávat pozor na flirtování, které se může zvrhnout v hádku | Zdroj: nenetus / Depositphotos

Tygr (1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Aniž byste se dopustili jakékoli chyby, můžete očekávat drobné problémy a nedorozumění, zejména v pracovní oblasti. Se zachováním klidu to budete mít těžké, je zapotřebí se snažit, neboť rozvážnost bude nejlepší způsob, jak vše opět urovnat a vysvětlit, že jste nic neudělali špatně.

Láska – nezadaní: Potkáte člověka, který podle vás bude ideální. Můžete to ale zkazit dříve, než to vůbec začne, pokud budete spěchat. Nejlepší bude si dotyčnou osobu postupně oťukávat.

Láska – zadaní: Zavážete se ke spoustě aktivit, času nakonec bude žalostně málo. Hlavně očekáváte-li příval práce, je lepší partnerovi říci, že zřejmě nebudete mít čas.

Kariéra: Lze očekávat určitý kariérní postup a nejspíše i přínosné školení, ale pokud chcete opravdu uspět, je lepší nic neuspěchat a všímat si i těch nejmenších detailů.

Peníze: Očekávejte středně velké výdaje, je proto lepší dát si nějaké peníze na stranu. Jakékoli budete mít nutkání platit za ostatní, tento měsíc se to nedoporučuje.

Zdraví: Chybějící energie může oslabit imunitu a způsobit respirační problémy. Doporučuje se převážně odpočívat a zabývat se aktivitami, které vám dělají největší radost.

Zajíc (1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Vaše zvýšená marnotratnost vám může zavařit. Udělejte vše možné, abyste vyšli a nemuseli si nikde půjčovat, a to včetně vaší rodiny. Člověk, od kterého si půjčíte, nebude mít příliš pochopení se zpožděním splátky a nehledě na to, jak si rozumíte, vaše zápůjčka může později skončit u soudu.

Láska – nezadaní: Jakmile se vám někdo zalíbí, budete mít tendenci si tohoto člověka přivlastnit. Ačkoli budete myslet na jeho dobro, vodění za ručičku a řešení problémů za něj není dobrý způsob, jak zapůsobit.

Láska – zadaní: Jsou možné hádky, svého partnera totiž v ničem neposlechnete, jeho názory vám budou připadat podřadné a vaše vlastní úsudky budou unáhlené. Zastavte se a naslouchejte jeho slovům.

Kariéra: Šancí na úspěch a pokrok v kariéře budete mít více než dost, avšak vize zvýšeného úsilí vás lákat nebude. Budete-li ve všem vidět příležitost, povýšení vás nemine.

Peníze: Špatné investice vám nezajistí nic než nedostatek peněz. Buďte proto více šetřiví, aby vám peníze nechyběly, a pokud možno svou investici odložte na dobu neurčitou.

Zdraví: Tato oblast bude vaše vůbec nejšťastnější, nehrozí vám žádné onemocnění. Přesto je ale dobrá prevence, jako pravidelné cvičení a starost o správné rozpoložení mysli.

Drak (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Budete oplývat nápady, jak zlepšit všechny životní oblasti. Ačkoli ne všechny vyjdou podle vašich představ, posunete se kupředu o značný kus. V malých událostech uvidíte šanci na osobní růst, což se později ukáže jako pravdivé. Díky tomu se budete cítit, až na pár slabších chvil, velmi šťastně.

Láska – nezadaní: Veškerý stud opadne a vy konečně pozvete člověka, s nímž byste si přáli tvořit pár, na romantickou schůzku. Pokud nikdo takový není, knihovna a divadlo jsou nejlepší místa, kde potkat spřízněnou duši.

Láska – zadaní: Upevníte svůj vztah. Vymyslíte spoustu aktivit, které budou bavit nejen vás, ale také vašeho partnera. Společně strávený čas vytvoří nezapomenutelné zážitky, na které bude společně vzpomínat.

Kariéra: Do práce se pustíte s velkou vervou, díky svému optimismu budete úkoly zvládat s přehledem. Necháte spolupracovníky pracovat více podle sebe a z jejich pracovních postupů se přiučíte něčemu novému.

Peníze: Nové zdroje příjmů jsou na obzoru. Také vaše investice budou rozumné a vrátí vám více peněz než kolik investujete. Ve stávajícím zaměstnání získáte odměnu úměrnou vaší snaze.

Zdraví: Kvalitní spánek je důležitý, abyste nestrádali fyzicky či psychicky. Ujistěte se, že spíte minimálně sedm hodin denně, abyste nabrali potřebnou energii na své velké plány.

Had (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Občas budete smutní, což způsobí blok, co se týče vašich silných stránek. Budete na ně občas zapomínat a vaše řešení problémů tudíž nebude ideální. Naštěstí šancí na osobní rozvoj bude více než dost. Jakmile najdete tu pro vás vhodnou, situace se opět uklidní.

Láska – nezadaní: V této oblasti byste měli být opatrní, budete mít tendenci potkávat nesprávné lidi, kteří se vám v danou chvíli budou jevit jako ideální. S výběrem partnera proto nespěchejte.

Láska – zadaní: Nastanou chvíle, kdy budete pochybovat o tom, že jste si vybrali správně. Každý má své chyby, a chcete-li šťastný vztah, je dobré si uvědomit, že váš partner vás i přes hádky miluje.

Kariéra: Silou vůle se dá pracovní život snadno přežít, přestože se vám momentálně nedaří. Ačkoli nadřízený nemusí šetřit neinspirativními slovy, uvědomte si, že jakožto člověk máte své hodnoty, kterým věříte.

Peníze: Obezřetnost vám umožní najít si ten správný přivýdělek či investiční příležitost. Peníze na účtu vám mizet příliš nebudou a vy budete mít radost z toho, co jste dokázali ušetřit.

Zdraví: Věnujte více času o svou péči. Budete mít tendenci se přetahovat, abyste splnili očekávání jiných lidí. Pocítíte-li napětí, nezapomeňte ho co nejvíce uvolnit, než budete pokračovat.

Kůň 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Šance na zlepšení vašeho života se zvyšuje závratným tempem. Budete překypovat energií a motivací drasticky změnit svůj život, abyste se později měli lépe. Na druhou stranu vaše úsudky a činy nebudou příliš promyšlené, a tak se může snadno stát, že v něčem nebudete mít pravdu.

Láska – nezadaní: Člověk, který se vám líbí, se může ukázat v tom nejhorším světle. To vás donutí prozřít, že to asi nebude ten pravý partner. To je dobře, protože zanedlouho objevíte někoho, kdo se k vám hodí více.

Láska – zadaní: Hádky s partnerem mohou být na denním pořádku, ve vztahu se objeví určité potíže. Komunikace je důležitá, abyste se dostali k jádru problému a společnými silami tuto situaci vyřešili.

Kariéra: Přijde vám na mysl možnost podnikání, pokud ještě nepodnikáte. Vaše prvotní nadšení ale může vystřídat vztek, že vám to nejde hned. Budete-li trpěliví, brzy přijdete na to, co je potřeba změnit.

Peníze: O peníze nebudete mít nouzi. Pokud vám náhodou dojdou, vždy se objeví možnost přivýdělku. Přesto je dobré tolik neutrácet a spíše investovat do toho, v co věříte.

Zdraví: Napětí a stres mohou přerůst v závažnější nemoc, proto udělejte všechno, co můžete, abyste se cítili dobře, například travte čas s lidmi, kteří jsou pro vás důležití.

Koza (1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Najdete si nové koníčky, které zpestří váš život. Výlety na vzdálenější místa nejsou vyloučeny, naopak přispějí k vaší duševní pohodě a ukojí váš obrovský hlad po poznání něčeho nového. Těch koníčků ale budete mít tolik, že postupně začnete selektovat, kterým se budete věnovat.

Láska – nezadaní: Ohleduplnost k ostatním lidem vás učiní zcela neodolatelnými. Je více než možné, že si nějakého partnera najdete, někoho, komu budete moci svěřit všechny své starosti.

Láska – zadaní: Svému partnerovi prokážete velkou úctu. Ačkoli může udělat něco, co byste vy nikdy neudělali, pro jeho rozhodnutí budete mít maximální pochopení. Žádné téma pro vás nebude tabu.

Kariéra: Jsou možné přesčasy, které ale navrhnete vy, nikoli zaměstnavatel. Chopíte se každé příležitosti, jak dokázat, že se práce nebojíte a že nadřízení se na vás mohou kdykoli spolehnout.

Peníze: S penězi byste měli nakládat trochu opatrněji, skromnost vám zajistí větší spokojenost. Pokud se chystáte investovat, tato rozhodnutí bude lepší nejdříve projednat s odborníkem.

Zdraví: Několikadenní nachlazení je to nejhorší, co vás může potkat. Zdravý životní styl vás nadchne, jakmile ho jednou zkusíte, a viry ani bakterie se ve vašem těle dlouho neohřejí.

Opice (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Upevňování vztahů všeho druhu vám pomůže uspět ve všech životních oblastech. Získáte také spoustu nových příležitostí k rozvíjení dobrých mravů i k novému výdělku, pokud sháníte nové zaměstnání. Komunikace s rodinou bude lepší než kdykoli jindy.

Láska – nezadaní: Pokud se chystáte oslovit potenciálního partnera, je vhodné věnovat zvláštní pozornost vlastnímu chování. Co vám může připadat roztomilé, může dotyčného odradit.

Láska – zadaní: S partnerem si vždy budete mít co říci. Ať už se budete navzájem inspirovat či hovořit o událostech, které vás naštvaly, váš partner tu vždy budete pro vás stejně jako vy pro něj.

Kariéra: Postup v kariéře je možný, měli byste se ale více angažovat. Nemůžete věřit, že povýšení či příplatek se dostaví, pokud nedáte nadřízeným najevo, že o to opravdu usilujete.

Peníze: Kdykoli budete potřebovat peníze, vždy si k nim najdete legální cestu. Není proto třeba si půjčovat, peníze vám nyní chybět nebudou a ještě jich budete mít spoustu na rozdávání.

Zdraví: Je nutná péče o duševní zdraví, abyste se ze všech těch úkolů nakonec nezbláznili. Pocítíte-li stres, není nic špatného na tom zvolnit a zaměřit se na něco, co vám přináší větší radost.

Kohout (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Objeví se určité překážky, které je třeba překonat, než budete pokračovat. Většina z nich se dá vyřešit ochotou spolupracovat s ostatními lidmi. Navíc si vytvoříte nová a velmi přínosná přátelská pouta. Tito noví přátelé se nebudou bát vás zkritizovat, ale budou se držet v mezích slušnosti.

Láska – nezadaní: Partnera si nejspíše nenajdete. Odhalíte blok, který vám brání ve spokojeném vztahu, a plně se zaměříte na jeho odstranění. Na hledání partnera nebudete mít tolik času.

Láska – zadaní: Neupřímnost vás dočasně rozhádá s partnerem. Pravda bude znít příliš krutě na to, abyste ji chtěli s partnerem sdílet. Je důležité sebrat odvahu a říkat jen a jen pravdu.

Kariéra: Nové výzvy přináší osobní rozvoj a tudíž i dobrou příležitost zazářit v pracovním prostředí. Zasloužíte si povýšení, proto byste ze sebe měli vydat to nejlepší, co můžete.

Peníze: Finanční stránka bude vzkvétat podle toho, do čeho peníze investujete. Pokud do sladkostí, peníze budou chybět. Pokud do kurzů či lepších pracovních příležitostí, nebudete si mít na co stěžovat.

Zdraví: Jak fyzické, tak psychické napětí může zkazit vaši snahu ukázat se v dobrém světle, ale také sníží vaši imunitu. Dejte si pozor hlavně na bolest kloubů. Když nastane, odpočívejte.

Pes (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Úspěch se může dostavit, ale také nemusí. Vše závisí na tom, jak hodně věříte svým vlastním schopnostem. Spousta lidí vám bude říkat, že nic neumíte a nikdy jste nic nedokázali, opak je ale pravdou. Popřemýšlejte nad svými minulými úspěchy a využijte jich, abyste dokázali velké věci.

Láska – nezadaní: Romantika naplní celou vaši duši. Nemusíte mít náladu na trvalý vztah, nějaký dočasný si najdete. Zde je velmi důležitá upřímnost, aby druhý člověk nebyl později zklamán.

Láska – zadaní: Otevřete svou mysl novým možnostem a zkusíte něco nového, co váš partner navrhne. Občas budete muset vystoupit z komfortní zóny, později na to však nadávat nebudete.

Kariéra: Rozvinete své už tak dobré schopnosti, což vám zajistí povýšení nebo nové zaměstnání, které vám bude vyhovovat více. Optimistický přístup k práci z vás učiní výjimečného zaměstnance.

Peníze: Udělá vám radost, když své peníze utratíte za něco, co se vám hodí. Ale na jak dlouho? Dvakrát si rozmyslete, zda opravdu potřebujete utrácet, pokud později nechcete svého nákupu litovat.

Zdraví: Duševní zdraví pro vás bude velmi důležité, naštěstí až na pár výkyvů bude zcela v pořádku. Přesto je důležité odstranit stres, když ho začnete pociťovat, aby nezpůsobil větší neplechu.

Prase (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Čekají vás četné vzestupy a pády. Je jen na vás, jak se s nimi vypořádáte. Obecně bude platit, že čím sobečtěji se budete chovat, když budete nahoře, tím méně podpory se vám dostane, až budete dole. Naštěstí není nemožné radovat se z vlastního úspěchu a zároveň myslet na ostatní.

Láska – nezadaní: Bývalý partner vám může přijít na mysl a následně i do života. Stejně rychle ale může zmizet, pokud mu začnete vyčítat jeho chyby z minulosti. Zkuste být více tolerantní.

Láska – zadaní: Budete striktně nesouhlasit s něčím, co váš partner udělá. Nakonec to může skončit tichou domácností, každý si budete chtít hledět pouze svého. Čím dříve se udobříte, tím pro vás oba lépe.

Kariéra: Půjdete si tvrdě za svým, chcete povýšení a uděláte pro to všechno, co je ve vašich silách. Úspěch pro vás bude důležitější než cokoli jiného, ale tento přístup se může odrazit ve vztazích a vašem zdraví.

Peníze: Peníze zpočátku budou přibývat, ale následně také ubývat, jak budete čím dál tím více unavení. Zbytečné nákupy budou vaší osobní léčbou, avšak k ničemu dobrému vést nebudou.

Zdraví: Vyvážená strava vám pomůže k lepšímu soustředění i k dobré náladě. Avšak pokud se budete mračit a léčit svůj vztek sladkostmi, mohou se objevit zažívací potíže, zejména jaterní.

Zdroj článku:
  • Autorský text