Celebrity

1. května 2024 11:33

David Laštovka

První koncert Maxim Turbulenc bez Daniela Valiho. Slzy dojetí i potlesk do nebe

První vystoupení po nečekané smrti Daniela Valiho odehrála skupina Maxim Turbulenc, redakce webu Prima Ženy byla u toho. Koncert byl plný emocí. Zbylí členové Petr Novák alias Ajfel a Tomáš Báča zvaný Timi se pro Prima Ženy svěřily, že jim běhal mráz po zádech a slzy měli na krajíčku. Nad vodou je drželi fanoušci, jejichž podporu hudebníci označili za fantastickou.

Po nečekané smrti kapelníka a zakladatele skupiny Maxim Turbulenc Daniela Valiho, který zemřel ve věku 53 let, řešila dvojice zbylých členů Petr Novák alias Ajfel a Tomáš Báča zvaný Timi, co dál. Nakonec se rozhodli pokračovat, a to z několika důvodů.

„Chtěli jsme uctít Danovu památku, určitě by si přál, abychom hráli dál. Máme nasmlouvána vystoupení na celou sezónu, organizátoři projevují zájem, abychom je nerušili,“ vysvětlil pro web Prima Ženy Petr Novák, přezdívaný Ajfel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Báča z Maxim Turbulenc o smrti Valiho: Před tím jsme si volali, po covidu se mu zle dýchalo

Místo po zesnulém Danovi vyplnily květiny

První dvě vystoupení bez zesnulého Daniela Valiho odehrála dvojice 30. dubna v Praze a v Plzni. Na místo, kde na pódiu stával Dan, jeho parťáci umístili mikrofon se stojanem a na něj zavěsili květiny. „Daníkovo místo sice bude prázdné, ale v našich srdcích a na pódiu bude napořád,“ uvedl Ajfel.

Když společně s kolegou Timim vstupovali na jeviště, emoce pracovaly naplno. „Bylo to strašně divný, ty pocity se nedají ani popsat. Od první do poslední písničky nám ale lidé dodávali neskutečnou podporu. Běhal mi z toho mráz po zádech. Drželi nás nad vodou, zavzpomínali jsme na Daníčka, poslali potlesk do nebe,“ popsal po koncertu Tomáš Báča zvaný Timi.

„Smířit se s tím, že už Daník není, je pro nás strašně moc těžký. Pořád ho vedle sebe vidíme. V tom to byl náš nejhorší koncert. Lidé ale byli na obou koncertech naprosto úžasní, vytvořili fantastickou kulisu, museli jsme několikrát přidávat. Moc jim za to děkujeme, té podpory si v těchto těžkých chvílích nesmírně vážíme,“ poznamenal Ajfel.

O budoucnosti mají jasno

Maxim Turbulenc odehrají letošní sezónu a pokud pořadatelé o ně budou i nadále projevovat zájem, budou ve dvou pokračovat dál. „Nikam se vnucovat nebo nabízet nebudeme, ale když nám někdo zavolá, abychom přijeli zahrát, přijedeme. Naše vystoupení se budou odehrávat ve smyslu vzpomínek na Dana. Budeme se snažit, aby to byla vystoupení veselá, tak jak by si Dan přál,“ uzavřel Timi.

Sdílejte článek
Štítky smrt akce koncert Plzeň Praha vystoupení Petr Novák Maxim Turbulenc Daniel Vali Tomáš Báča Ajfel Timi

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.