První koncert Maxim Turbulenc bez Valiho: Prázdné místo u mikrofonu, kytky i potlesk do nebe

Skupina Maxim Turbulenc po nečekané smrti Daniela Valiho, který zemřel ve věku 53 let, odehrála své první vystoupení. Emoce pracovaly naplno. Jak se dvojice zbylých členů redakci CNN Prima NEWS svěřila, během koncertu jim běhal mráz po zádech a slzy měli na krajíčku.

První dvě vystoupení bez zesnulého Daniela Valiho odehráli Maxim Turbulenc 30. dubna v Praze a v Plzni. Na místo, kde na pódiu stával Dan, jeho parťáci umístili mikrofon se stojanem a na něj zavěsili květiny. „Daníkovo místo sice bude prázdné, ale v našich srdcích a na pódiu bude napořád,“ uvedl pro web CNN Prima NEWS člen skupiny Petr Novák, přezdívaný Ajfel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Timi z Maxim Turbulenc vzpomíná na poslední chvíle se zesnulým Danielem Valim. Po prodělaném covidu se nám špatně dýchalo, říká

Slzy, dojetí, potlesk do nebe

Když společně s kolegou Tomášem Báčou, alias Timim, vstupovali na jeviště, emoce pracovaly naplno. „Bylo to strašně divný, ty pocity se nedají ani popsat. Od první do poslední písničky nám ale lidé dodávali neskutečnou podporu a sílu. Běhal mi z toho mráz po zádech. Drželi nás nad vodou, zavzpomínali jsme na Daníčka, poslali potlesk do nebe,“ popsal Timi.

Ze smrti svého parťáka a zakladatele skupiny Maxim Turbulenc Daniela Valiho se jen těžko vzpamatovávají. „Smířit se s tím, že už Daník není, je pro nás strašně moc těžký. Pořád ho vedle sebe vidíme. V tom to byl pro mě ten nejhorší koncert. Lidé ale byli na obou koncertech naprosto úžasní, vytvořili fantastickou kulisu, museli jsme několikrát přidávat. Moc jim za to děkujeme, té podpory si v těchto těžkých chvílích nesmírně vážíme. Moc to pro nás znamená,“ poznamenal Ajfel.

O budoucnosti mají jasno

Maxim Turbulenc odehrají letošní sezónu a pokud o ně pořadatelé budou i nadále projevovat zájem, budou ve dvou pokračovat dál.

„Chtěli jsme uctít Danovu památku, určitě by si přál, abychom hráli dál. Máme nasmlouvaná vystoupení na celou sezónu, organizátoři projevují zájem, abychom je nerušili. Co bude pak, se uvidí. Nikam se vnucovat nebo nabízet nebudeme, ale když nám někdo zavolá, abychom přijeli zahrát, přijedeme. Naše vystoupení se budou odehrávat ve smyslu vzpomínek na Dana. Budeme se snažit, aby to byla vystoupení veselá, tak jak by si Dan přál," uzavřel Ajfel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nečekaná smrt Daniela Valiho, zakladatele skupiny Maxim Turbulenc, hluboce zasáhla celý český šoubyznys

Tagy:
smrt akce koncert Plzeň zpěvák Praha vystoupení Petr Novák Maxim Turbulenc Daniel Vali Tomáš Báča Ajfel Timi