Hlavní obsah

Posila pro mistra. Do Třince se po šesti letech vrací Jank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový obránce Bohumil Jank se po šesti letech vrací do extraligového Třince. Jedenatřicetiletý bek oblékal dres čerstvých šampionů v letech 2016 až 2018. Oceláři jeho příchod oznámili na svém oficiálním webu. Klub po dvou letech opouští asistent trenéra Zdeňka Motáka Vladimír Országh, jenž se z rodinných důvodů vrací na Slovensko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Hradec Králové 2:2 (45. Jank)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Před šesti lety jsem spoustě lidí slíbil, že udělám všechno pro to, abych se jednou do třinecké organizace vrátil. Dneska ten den nastal. Strašně moc se těším na fanoušky, na lidi, na město. Tenkrát jsem s vámi prožil spoustu krásných hokejových okamžiků. Moc se těším na další,“ řekl Jank, který poslední čtyři sezony strávil v Hradci Králové.

Rodák z Písku odehrál dosud v extralize 524 zápasů, vstřelil 36 branek a přidal 55 asistencí. Vedle Třince a Hradce Králové oblékal i dres Českých Budějovic, Chomutova a Plzně.

„S Bobbym jsme se o možnosti spolupráce bavili dlouhodobě. Je to charakterní hráč, u kterého jsme opravdu moc rádi, že se k nám vrací. Na ledě dovede přitvrdit muziku, jeho přínos je nesporný. Věříme, že do našeho týmu výborně zapadne,“ uvedl sportovní ředitel Jan Peterek.

Úřadující pětinásobní mistři se dnes zároveň rozloučili s asistentem trenéra Országhem, který se podílel na posledních dvou titulech. „V žádném jiném týmu jsem jako hráč ani jako trenér nezažil tak silný týmový duch, odnáším si z Třince velké zážitky a jsem moc rád za šanci, kterou jsem v jednom z nejlepších klubů dostal. Z posledních šesti let jsem ale pět strávil daleko od domova a rodiny. Mám doma skvělou ženu a dvanáctiletou dceru, které mě teď potřebují doma. Proto jsem se rozhodl vrátit na Slovensko. Nejsem jen trenér, jsem v prvé řadě manžel a táta,“ uvedl Országh, jenž před příchodem do Třince působil v Litvínově.

K hlavnímu kouči Motákovi přibudou místo Országha dva asistenti Marek Malík a Jiří Raszka. Bývalý reprezentant a hráč NHL Malík se k A-týmu přesune od třineckého dorostu a Raszka se k Ocelářům vrací po působení v druholigovém Havířově.

Třinec zároveň oznámil, že s klubem podepsal víceletou smlouvu útočník David Cienciala, který se do mateřského klubu vrátil v závěru základní části z Pardubic.